Desacord polític

Igualtat tem una segona onada de revisions de penes amb la reforma del PSOE

El departament d’Irene Montero rebutja la proposta socialista

  • Les claus de la reforma que vol fer el PSOE a la llei del ‘només sí és sí’

  • Justícia defensa que la seva proposta evitarà que les dones s’enfrontin a un calvari probatori

Igualtat tem una segona onada de revisions de penes amb la reforma del PSOE
1
Es llegeix en minuts
Violeta Molina Gallardo

El Ministeri d’Igualtat rebutja frontalment la proposta de Justícia per reformar els delictes sexuals en el Codi Penal, i no només perquè considera que constitueix una tornada al model anterior que es volia superar, sinó perquè a més creu que obrirà la porta a una segona onada de revisions de penes a la baixa.

Ha sigut la delegada del Govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, la que ha advertit aquest dilluns del risc que es revisin tots els casos que els tribunals han rebutjat analitzar després de l’entrada en vigor de la llei del només sí és sí.

«En absolut», ha indicat Rosell, la proposta socialista blindarà davant noves revisions, de fet «pot donar lloc a revisions de tribunals que fins ara no han revisat».

Notícies relacionades

¿Per què? Perquè a l’introduir-hi la disposició de dret transitori que no era present en la llei de garantia integral de la llibertat sexual, els jutges i jutgesses que van rebutjar revisar poden opinar que ha canviat el criteri i han d’analitzar els casos.

«Sens dubte el que no es pot permetre el govern és donar la mínima opció que torni a començar una segona onada de revisions», ha remarcat Rosell en roda de premsa. Des d’Igualtat s’han proposat «altres possibilitats que no incorren en aquest risc, que és obrir la porta cap al que es volia evitar», ha afegit la delegada.