Partit Popular

El PP diu que Sánchez ha donat «la mesura del seu pes ploma internacional» a Rabat i veu «difícil fer més el ridícul»

Bendodo demana a Sánchez «assumir el seu error» amb la llei del ‘sí és sí’, demanar disculpes a les víctimes i cessar la ministra d’Igualtat

El PP diu que Sánchez ha donat «la mesura del seu pes ploma internacional» a Rabat i veu «difícil fer més el ridícul»
4
Es llegeix en minuts
Europa Press

El coordinador general del PP, Elías Bendodo, ha assegurat aquest dijous que el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, ha donat la «mesura del seu pes ploma internacional» a Rabat, després que el rei Mohamed VI no el rebi amb motiu de la cimera d’Alt Nivell (RAN) amb el Marroc. Al seu entendre, és «difícil fer més el ridícul».

En una roda de premsa a la seu del PP per presentar el lema de precampanya del partit, ‘Espanya entre tots’, Bendodo ha criticat que el Govern hagi acudit a aquesta cimera amb el Marroc, «partit per la meitat», davant l’absència dels ministres de Podem a Rabat.

«Hem pogut comprovar com Sánchez ha donat la mesura del seu pes ploma internacional en la cimera amb el Marroc. La meitat del seu propi Govern el planta i no hi va, i el rei Mohamed VI el despatxa per telèfon», ha afirmat, per sentenciar: «És difícil fer més el ridícul».

«Imatge de debilitat»

Bendodo ha assegurat que el PP «no s’alegra» de l’ocorregut perquè «al final» quan el Govern es reuneix amb un altre país, «a tots els espanyols» els interessa que Espanya «quedi bé», i no que doni una «imatge de debilitat».

Tanmateix, el coordinador general del PP considera que, amb la negativa de Mohamed VI a rebre Sánchez, Espanya «ha donat una imatge de debilitat per culpa de la manera de gestionar del president Sánchez i la meitat del seu govern».

Per tot això, el ‘número tres’ del PP ha assegurat que «canviar aquesta deriva sanchista és una necessitat» que implica «un afany col·lectiu» entre els ajuntaments, diputacions o comunitats autònomes sota el lema «Espanya entre tots» que ha elegit el seu partit per a aquests mesos de precampanya.

Aznar i Rajoy estaran amb Feijóo

D’altra banda, el coordinador general del PP ha assegurat que Alberto Núñez Feijóo reunirà aquest cap de setmana en la 26 Intermunicipal que el partit celebra a València els expresidents del Govern José María Aznar i Mariano Rajoy. Al ser preguntat per l’absència de Pablo Casado, ha assenyalat que el partit el que cerca en aquest conclave és parlar de la gestió de govern del PP de passat i de futur.

A més, en aquest fòrum es donarà protagonisme a dones exalcaldesses del PP com Luisa Fernanda Rudi, Teófila Martínez, Celia Villalobos, Soledad Becerril o Rita Barberá (en aquest últim cas el partit projectarà un vídeo en homenatge a l’exalcaldessa valenciana).

«Reconeixerem el paper del municipalisme protagonitzat per les dones del PP des de l’any 95 fins ara amb les nostres noves candidates i alcaldessa per a les eleccions del maig del 2023», ha explicat, per afegir que el PP busca «tornar la il·lusió» a la gent.

Gestió, humilitat i moderació

Bendodo ha posat en valor tres aspectes que, segons el seu parer, defineixen el seu partit: gestió, humilitat i moderació. Al seu entendre, el PP «a diferència del PSOE és un partit gestor» i ha actuat amb «humilitat» davant la «supèrbia» del «sanchisme», que ha «trencat els ponts amb el principal partit de l’oposició».

Com a exemple d’aquesta «supèrbia» ha citat l’ocorregut amb l’anomenada llei del ‘només sí és sí’ al «no reconèixer l’error» i el «nyap» que suposa aquesta norma. Al seu entendre, el Govern busca ara canviar aquesta llei davant la seva «caiguda lliure a les enquestes» però no per «protegir les dones». «Un govern autodenominat feminista és el que més mal ha fet a la seguretat de les dones en democràcia», ha emfatitzat.

A més, ha recalcat que «la culpa d’aquesta llei» no és d’Irene Montero sinó de Pedro Sánchez, que «la va avalar i no va rectificar», assegurant que Podem «no és un partit per governar sinó per protestar».

Bendodo ha demanat a Sánchez que «assumeixi el seu error» per avalar la norma, que demani «disculpes a les víctimes per pel dany irreparable» que ha provocat aquesta rebaixa de condemnes a agressors sexuals, i que cessi la ministra d’Igualtat perquè no «li queda cap altra sortida per justificar aquest error» després de permetre aquest «atropellament» i «nyap» legal. A més, li ha demanat que no perdi ni «un minut més a canviar la llei» i li ha ofert els vot del PP per fer-ho urgentment.

Creu que el 28-M serà com unes generals

Notícies relacionades

Finalment, ha assenyalat que, tot i que el 28 de maig se celebren unes eleccions municipals i autonòmiques, els passos de Sánchez donen una «imatge de nacionalització» de la campanya que al final «seran unes generals també» perquè hi haurà 8.000 urnes als pobles i ciutats on els ciutadans podran pronunciar-se i «dir sí o no a la deriva» del president del Govern.

«El PP pretén que es doni el primer no rotund a Sánchez, el no a l’arrogància, a la improvisació i a la supèrbia», ha emfatitzat, per afegir que el cap de l’Executiu ha «començat a perdre el carrer» i quan això passa «després t’acomiaden a les urnes».