Aquest dimarts al Congrés

DIRECTE | Sánchez explica els últims Consells Europeus i les mesures anticrisi

DIRECTE | Sánchez explica els últims Consells Europeus i les mesures anticrisi
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, compareixerà aquest dimarts en el ple del Congrés per donar compte dels dos últims Consells Europeus i de les mesures anticrisi aprovades per l’Executiu a finals de desembre.

La compareixença de Sánchez en aquest ple extraordinari, que s’ha convocat a petició de l’Executiu, està prevista a les 16.00 hores, després dels debats del decret llei que prorroga algunes de les mesures posades en marxa després de la guerra d’Ucraïna per pal·liar els efectes de la pujada preus i el de la nova prestació per a artistes.

En concret, el president donarà compte dels Consells Europeus celebrats els dies 20 i 21 d’octubre i 15 de desembre de 2022, així com de les mesures anticrisi. Aquestes compareixences no es van incloure en els últims plens de desembre i havien quedat pendents.

Notícies relacionades

L’oposició i els aliats parlamentaris del Govern intentaran que el cap de l’Executiu doni compte també de la situació amb el Marroc. Ciutadans va avançar aquest dilluns que la portaveu al Congrés, Inés Arrimadas, preguntarà a Sánchez pel vot en contra del PSOE en una resolució sobre els Drets Humans al Marroc al Parlament Europeu. A més, el PNB, Bildu o Compromís han emplaçat Sánchez a donar explicacions sobre la posició que manté la Moncloa en relació amb el regne alauita.

No serà l’única compareixença del president, ja que la Moncloa també preveu la setmana vinent un debat sobre mesures anticrisi al Senat, en què les minories estan diluïdes i no són els seus socis d’Unides Podem, que no té representació. Així pot centrar el debat en un ‘cara a cara’ amb el líder de l’oposició, Alberto Núñez Feijóo.