Negociació econòmica

Salvador Illa acusa el Govern d’«intransigència» amb els Pressupostos

El líder del PSC assegura que l’«amenaça» d’ERC de bloquejar votacions a Madrid si el PSC no dona el seu sí als comptes és fruit de la «impotència»

Salvador Illa acusa el Govern d’«intransigència» amb els Pressupostos

EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

La negociació dels Pressupostos està en punt mort. Ni avança ni retrocedeix. Ni el Govern i PSC arriben a tancar un acord ni tampoc ningú s’aixeca de la cadira. Però això no evita que els decibels entre les dues parts pugin a mesura que avança el calendari i que la interlocució es continuï demostrant estèril. El líder del PSC, Salvador Illa, ha aixecat el dit acusador aquest dissabte per assenyalar la «intransigència» que, segons el seu parer, demostra el president Pere Aragonès amb les condicions que els socialistes han posat per aprovar els comptes tenint en compte que el pacte suposaria donar corda al Govern per allargar la legislatura.

«Començo a pensar que el problema no són les proposades en si mateixes, sinó que les presenti el PSC», ha assegurat davant el consell nacional del seu partit. Abans de començar, la negociació pressupostària pràcticament monopolitzava la conversa de tots els grupets entre dirigents. Ara el pessimisme impregna les files socialistes. «He arribat a pensar que no coneixen la realitat del nostre país, ni com funciona Rodalies ni el que necessita el Baix Llobregat», ha afegit el cap de l’oposició en clara referència als tres grans projectes que continuen dificultant l’acord: el Quart Cinturó entre Sabadell i Terrassa, l’ampliació de l’aeroport i el Hard Rock.

Notícies relacionades

Illa encara ha anat més enllà i, davant l’«amenaça» que comença a brandir ERC de bloquejar votacions clau al Congrés mentre el PSC continuï sense accedir a aprovar els Pressupostos, ha etzibat: «Escoltant alguns comentaris, l’amenaça és la manifestació més patent de la impotència». I és que, asseguren els socialistes, ni se senten pressionats per aquesta advertència dels republicans ni per l’acte amb sindicats i patronals que Aragonès ha tornat a convocar dilluns. Al PSC el molesta especialment que ERC intenti tractar-los com una «sucursal» del PSOE.

Tot i així, Illa ha volgut deixar clar que, malgrat que la seva proposta per aprovar els comptes és «de mínims» i que, per tant, no es mourà gens ni mica, el PSC no trencarà la negociació. «El PSC no és una canya fràgil que s’inclina segons bufa el vent», ha deixat caure. A la seu de Pallars remarquen que, si tot acaba saltant pels aires, serà perquè així ho ha decidit el Govern. L’intercanvi mutu de pressions, per si una de les parts acaba perdent la paciència, continua en marxa.