Negociació de Pressupostos

El PSC replica que és el Govern qui ha de respondre si vol executar o no el Quart Cinturó

Els socialistes deixen clar que no es mouran de la totalitat de condicions que han posat a Aragonès per aprovar els comptes

El PSC replica que és el Govern qui ha de respondre si vol executar o no el Quart Cinturó

FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Tot i que el Govern català assegura que està esperant una resposta del PSC a la proposta sobre la B-40 (Quart Cinturó) que li va enviar a principis de setmana, els socialistes situen la pilota a la teulada del president Pere Aragonès, a qui demanen que deixi clar si està disposat o no a executar la totalitat d’aquesta infraestructura entre Sabadell i Terrassa. «La posició del PSC és molt clara: volem que s’executi la Ronda Nord. Tot el que no sigui això, no és satisfactori. El Govern ha de dir si ho accepta o no», ha etzibat la portaveu dels socialistes al Parlament, Alícia Romero.

Per ara, el partit de Salvador Illa es manté inamovible amb les seves reclamacions, que insisteix que són «de mínims» i que inclouen també l’ampliació de l’aeroport i l’aprovació definitiva del pla director del Hard Rock. El cap de l’oposició transita aliè a la pressió que intenta exercir el Govern, que dilluns vinent ha convocat sindicats i patronals per explicar-los l’estat de la negociació.

Romero ha remarcat que Aragonès i Illa van decidir donar-se una setmana més de temps –un calendari que des del Govern apunten que és unilateral– però que és l’Executiu qui té a les mans decidir si acaba acceptant la totalitat de les seves propostes, que insisteix que s’han de reflectir en els Pressupostos. No els val, ha precisat la dirigent, un acord al marge dels comptes per molt que des del Palau argumentin que els grans projectes que no depenen de la Generalitat han de quedar fora dels Pressupostos.

Notícies relacionades

«Si el Govern vol Pressupostos, ha d’incorporar els projectes i les seves partides», responen des del PSC, que deixa clar que no canviarà d’opinió i que, en tot cas, Aragonès es busqui altres socis si no li semblen bé les seves condicions. Segons Romero, és molt «generós» considerar que el document sobre la B-40 que va entregar el Govern és una proposta i ha afegit que serà «discreta i lleial» amb les converses. Tot i així, ha instat l’Executiu català a «deixar d’enredar» i a respondre amb claredat si està disposat a desbloquejar uns projectes que els socialistes consideren «estratègics» per generar prosperitat a Catalunya.

Els comuns, en canvi, han acusat el PSC d’«obsessionar-se amb el Quart Cinturó, una infraestructura que consideren un «retorn al passat». La presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha convidat des de Sabadell el conseller de Territori i exalcalde d’aquesta ciutat, Juli Fernàndez, a «no cedir al xantatge» que, segons la seva opinió, estan fent els socialistes.