Comptes catalans

ERC no s’altera per la proposta del PSC de cara als Pressupostos: «Volen marcar perfil»

El Govern assenyala que «no hi ha cap canvi rellevant» en la negociació

ERC no s’altera per la proposta del PSC de cara als Pressupostos: «Volen marcar perfil»

QUIQUE GARCÍA / EFE

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Les propostes del PSC per arribar a un acord que permeti l’aprovació dels Pressupostos de la Generalitat per al 2023 no han alterat el pols d’ERC. Pensen, després de llegir l’escrit remès pels socialistes, el mateix que pensaven abans, que el PSC s’ha «enrocat» en la voluntat de «dilatar sense motiu» unes negociacions pressupostàries per emergir com a «salvadors» de Catalunya. És a dir, com resumeix una veu del partit republicà «miren de marcar perfil». La mirada es dirigeix ja a les setmanes posteriors de les vacances de Nadal.

«Les negociacions amb el PSC i Junts continuen i des del Govern mantindrem la discreció que les ha caracteritzat fins ara, no n’hi ha cap canvi rellevant», asseguren fonts de l’Executiu, que ja té el document del PSC sobre la taula. «Quines ganes de pactar que tenen», responen amb ironia des de les files republicanes. Veient el que és un clar intent de traspassar-li tota la pressió, Aragonès s’aferra al fet que es tracta d’uns Pressupostos acordats amb els sindicats i la patronal, així com amb el tercer sector i els comuns, i que ara els socialistes han de decidir si formen part d’aquest front o no. El Govern creu que, per molt que redobli l’aposta, el PSC no es pot permetre quedar-ne fora.  

Notícies relacionades

Pretenen marcar perfil, però estan més que atrapats», és l’anàlisi completa de la font citada en el primer paràgraf. Una altra assenyala que la voluntat d’«imposar un pla de govern» a l’Executiu només té l’objectiu d’allargar tant com es pugui les negociacions. «A veure com expliquen que impedeixen que s’augmenti un 8% l’IRSC (indicador de renda de suficiència català), de què es beneficien 100.000 famílies, perquè el Govern no advoca per l’ampliació d’un aeroport per a la qual, ara mateix, tampoc hi ha una partida pressupostària», va ironitzar aquesta veu.

«Tenen els mateixos diputats que ERC, però no tenen ni el Govern, ni la presidència, que són els que porten el timó. Com ens passa a nosaltres amb el PSOE, suposem que al final de cada 10 propostes que llancin en pactarem una», va resumir cruament i sarcàsticament una font de l’Executiu.