Reforma del Codi Penal

El PP amplia el recurs d’empara davant el TC pel fi de la sedició i les rebaixes per malversació

  • L’alt tribunal té previst reunir-se la setmana que ve per pronunciar-s’hi

El PP amplia el recurs d’empara davant el TC pel fi de la sedició i les rebaixes per malversació

Kiko Huesca / Efe

1
Es llegeix en minuts
EFE

El PP ha registrat davant el Tribunal Constitucional una ampliació del recurs d’empara per la tramitació de la proposició de llei del PSOE i Podem per derogar la sedició i rebaixar la malversació. Així ho ha formalitzat el Grup Parlamentari Popular (GPP) en el Congrés aquest divendres a la nit. Segons han explicat a Efe fonts del PP, a aquest escrit la formació hi ha adjuntat l’acta de la reunió de la Mesa de la Comissió de Justícia en la qual es recull que els lletrats de la Comissió van assegurar que hi ha esmenes que podrien «no tenir una connexió material», a més de no tenir «relació d’homogeneïtat mínima» amb la proposició de llei.

Així mateix, assenyalen que el president va obviar les advertències i va rebutjar la petició del PP de no incloure-hi les esmentades esmenes. Els populars han posat en relleu també que, tot i que el dictamen de la proposició de llei es va votar en el ple del Congrés, la petició d’empara feia referència al tràmit parlamentari, «per la qual cosa el trasllat de la iniciativa al Senat per prosseguir el curs parlamentari no impedeix que l’alt tribunal pugui actuar».

Notícies relacionades

Amb això, afegeixen les mateixes fonts, el PP «pretén defensar els drets fonamentals dels parlamentaris perquè es compleixin totes les garanties». La Comissió de Justícia del Senat debatrà dimarts vinent les esmenes que es presentin a la proposició de llei que deroga la sedició, rebaixa les penes per malversació i facilita la renovació del Constitucional, una norma que previsiblement s’aprovarà de manera definitiva en el ple de dijous.

Tot això si el Tribunal Constitucional, el ple del qual es reuneix dilluns, no hi intervé i deixa que continuï la tramitació de la iniciativa amb els canvis introduïts a última hora en el Congrés per la coalició de govern. La Mesa i la Junta de portaveus de la Comissió de Justícia han acordat aquest divendres que el termini per presentar esmenes acabi dilluns a les dues de la tarda i que la Comissió dictamini la norma dimarts a les nou del matí, amb la qual cosa es podrà incloure formalment a l’agenda de l’últim ple de l’any del Senat, que serà dijous.