A l’Audiència de Lleida

El raper Pablo Hasél afronta cinc anys i nou mesos de presó per disturbis contra la detenció de Puigdemont

La fiscalia ha arribat a un acord amb 4 dels 11 processats, que han acceptat una pena de 9 mesos de presó

El raper Pablo Hasél afronta cinc anys i nou mesos de presó per disturbis contra la detenció de Puigdemont

Lorena Sopena / Europa Press

2
Es llegeix en minuts
EFE

El raper Pablo Hasél, a presó des de l’any passat per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona, seu de nou a la banqueta acusat de provocar disturbis i atacar els Mossos en una protesta el març del 2018 a Lleida contra la detenció a Alemanya de Carles Puigdemont, fets pels que afronta 5 anys i 9 mesos de presó.

A l’Audiència de Lleida ha començat aquest dimecres el judici contra Hasél i 10 processats més per aquests disturbis, ocorreguts el 21 de març del 2018 davant la Subdelegació del Govern de la ciutat, en protesta per la detenció de l’expresident de la Generalitat després d’entrar amb cotxe a Alemanya des de Dinamarca.

En l’escrit d’acusació, el ministeri públic afirma que en el transcurs d’aquesta manifestació i amb la intenció d’«alterar la pau pública», el raper i 10 processats més en aquest judici per aquests mateixos fets van acorralar els agents per «mitjà de puntades de peu i empentes, i els van arraconar» a l’entrada de la Subdelegació de Govern.

Posteriorment, afegeix el fiscal, el raper i els altres imputats «van sostreure» a agents dels Mossos que custodiaven la Subdelegació del Govern les emissores de ràdio, els van llançar objectes i van fer pintures a l’edifici.

Per aquests fets, el ministeri públic imputa a Hasél un delicte de desordres públics, un delicte d’atemptat, un delicte de lesions i un delicte de danys, per la qual cosa s’enfronta ara a una nova condemna, de fins a cinc anys i nou mesos de presó, que s’afegirien a les que ja acumula.

El judici, que quedarà demà vist per a sentència, ha arrencat avui amb la prova testifical, en la qual han declarat alguns dels agents de la policia catalana que custodiaven aquell dia la Subdelegació del Govern a Lleida, i demà testificaran els acusats, entre ells el raper Pablo Hasél.

Els agents dels Mossos han testificat aquest dimecres davant el tribunal que van percebre «molta violència» i un «perill real» per a la seva integritat.

Acord amb quatre processats

A l’inici de la sessió, la fiscalia ha arribat a un acord amb quatre dels processats, que han acceptat una pena de nou mesos de presó en lloc dels cinc anys i tres mesos que demanava inicialment el ministeri públic, després que hagin admès els fets que se’ls imputen.

Hasél ha arribat a primera hora d’aquest matí a l’Audiència de Lleida, on ha sigut acompanyat per unes vint-i-cinc persones que en reclamaven la llibertat i la de la resta dels acusats, en un cotxe policial des de la presó de Ponet on està reclús.

Notícies relacionades

Hasél va ingressar a la presó el febrer de l’any passatper complir una condemna de 9 mesos que li va imposar l’Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona, però a més té dues sentències condemnatòries més, totes dues fermes i dictades el 2018, per violació de local i resistència i desobediència a l’autoritat.

El raper també va ser condemnat l’any passat a sis mesos de presó per agredir un periodista de TV-3 que cobria una tancada estudiantil a la Universitat de Lleida i a dos anys i mig per atacar un testimoni en un judici, sentències encara no fermes. 

Temes:

Pablo Hasél