Jutgen el raper Pablo Hasél dimecres per protestes a Lleida després de la detenció de Puigdemont

La Fiscalia demana cinc anys i nou mesos de presó per a Hasél i entre cinc anys i tres mesos per a 10 acusats més

Jutgen el raper Pablo Hasél dimecres per protestes a Lleida després de la detenció de Puigdemont

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

 L’Audiència de Lleida jutja aquest dimecres i aquest dijous el raper Pablo Hasél i 10 persones més per presumptes desordres públics, atemptat contra agents de l’autoritat i lesions el passat 25 de març del 2018, durant les protestes davant la seu de la Subdelegació del Govern de Lleida contra la detenció a Alemanya de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

 El judici arrencarà aquest dimecres a les 9.30 hores i la Fiscalia demana per al cantant lleidatà cinc anys i nou mesos de presó per delictes de desordres públics, atemptat a l’autoritat i lesions.

 Hasél es troba a la presó des de febrer del 2021, quan va ser detingut pels Mossos d’Esquadra a la Universitat de Lleida per complir la condemna imposada per l’Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona, per la qual cosa arribarà al jutjat conduït des de presó.

 Per als altres 10 acusats, la Fiscalia demana entre cinc anys i tres mesos de presó, i argumenta que alguns dels encausats van ocultar els seus rostres i caps amb caputxes i tapaboques i que alguns d’ells suposadament van acorralar els agents amb puntades de peu i empentes, els van treure les emissores de ràdio i els van llançar objectes.

Notícies relacionades

 El fiscal també afirma que el dispositiu policial va haver de llançar salves a l’aire per recuperar l’espai de seguretat.

 Puigdemont es va reunir dijous passat 18 de novembre a Brussel·les amb membres de la Plataforma Antirepressiva de Ponent, a la qual pertanyen alguns dels acusats, i els va mostrar el seu suport.