Nous pressupostos

Illa apressa Aragonès a aclarir ja els seus socis: «No recompti tantes vegades, té 33 diputats»

  • El líder dels socialistes catalans pressiona els republicans perquè descartin definitivament Junts per acordar els comptes

Illa apressa Aragonès a aclarir ja els seus socis: «No recompti tantes vegades, té 33 diputats»

FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha urgit al president del Govern, Pere Aragonès, a aclarir de manera immediata els seus socis per pactar els nous pressupostos de la Generalitat i accelerar així la seva aprovació a la cambra catalana. «No ens ha de fer por arribar a acords [...]. Confusió ERC no, ordre PSC sí», ha afirmat Illa en el consell nacional extraordinari del PSC, celebrat aquest dissabte a Badalona. El líder dels socialistes catalans ha pressionat els republicans perquè descartin definitivament Junts per acordar els comptes i encari un diàleg a tres bandes amb ells i els comuns. «Senyor Aragonès, no recompti tantes vegades, té 33 diputats. Els mateixos que el PSC», ha declarat. 

Illa ha reiterat una vegada més el seu oferiment a ERC per pactar uns nous comptes públics, aprofitant aquest per criticar els republicans per la seva «passivitat» i «falta de serietat» durant el procés negociador. Els socialistes insten el Govern a presentar-los un primer esborrany amb les propostes detallades. «Doni’ns papers, no en tenim prou amb tres diapositives. Som gent seriosa, no fem les coses així», els ha recriminat. «L’1 de gener no tindrem pressupostos i això té un responsable: Pere Aragonès. I això és política del passat», ha afegit.

Notícies relacionades

Un cop des del Govern han aixecat el veto als socialistes per pactar els nous comptes, aquests els pressionen perquè descartin Junts i focalitzin les converses amb ells. «¿Els fas fora del Govern i ara vols pactar-hi uns pressupostos? ¡Ordre!», ha declarat Illa. Els republicans estan actualment negociant amb patronals i sindicats un acord de mínims per incloure en els nous comptes públics, per a així reforçar la seva posició i llavors buscar prou suports a la cambra catalana. Amb l’horitzó d’iniciar els tràmits en el Consell Executiu de l’últim dimarts de novembre.

PSC: ordre i seguretat per a les municipals

En el consell nacional extraordinari celebrat aquest dissabte a Badalona el PSC ha ratificat els seus candidats per a les pròximes eleccions municipals del 2023. Un dels elements que més ha emfatitzat el primer secretari dels socialistes durant el seu discurs ha sigut el de l’«ordre» i la «seguretat». «Nosaltres volem ciutats ordenades i ciutats segures», ha declarat Illa davant els seus alcaldables. Un discurs que ha emulat el candidat socialista a Barcelona, Jaume Collboni. «Necessitem més Mossos d’Esquadra a Barcelona», ha reclamat el també primer tinent d’alcalde de la capital catalana.