El 2019

Primera condemna per la protesta de Tsunami Democràtic a l’aeroport del Prat

Un independentista accepta més de 3 anys de presó per ruixar amb un extintor agents dels Mossos d’Esquadra

whatsapp-video-2019-12-18-at-161000-1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
EFE

El primer acusat jutjat per participar en els disturbis el 2019 a l’aeroport del Prat de Barcelona contra la sentència del procés, E.S.G., ha acceptat 3 anys i quatre mesos de presó per ruixar agents dels Mossos amb un extintor.

Davant la sala tercera de l’Audiència de Barcelona, l’acusat, un jove estudiant universitari natural de Lleida, ha reconegut aquest dilluns els fets després que la seva defensa i el ministeri públic hagin arribat a un pacte de conformitat.

El tribunal l’ha condemnat ‘in voce’ per atemptat contra l’autoritat i desordres públics, i per cada delicte li ha imposat una pena d’1 any i vuit mesos de presó, amb suspensió d’entrada a presó durant quatre anys condicionada a no delinquir de nou i a pagar una multa de 1.440 euros.

Segons l’escrit d’acusació de Fiscalía, E.S.G. va participar en la nombrosa concentració a l’aeroport del Prat del 14 d’octubre del 2019 convocada per Tsunami Democràtic per protestar contra la sentència del procés, manifestació que va derivar en disturbis i enfrontaments amb la policia.

L’acusat es trobava al vestíbul de la Terminal 1 de l’aeroport que connecta amb l’estació de metro de la línia 9 i va mantenir durant la concentració una participació activa amb l’objectiu d’«atemptar contra la pau pública i paralitzar l’activitat de l’esmentada infraestructura crítica».

En el context d’una «autentica situació de caos», prossegueix el ministeri públic, els Mossos d’Esquadra van haver d’establir dues línies policials de contenció amb l’objectiu de controlar els manifestants.

Notícies relacionades

L’acusat, que es trobava davant una de les línies policials fixades pels Mossos, va agafar un extintor que havia penjat en una de les columnes del vestíbul i el va activar, dirigint la manguera contra els agents de manera intencionada «amb el consegüent risc d’intoxicació al ser un espai tancat».

«Seguidament va llançar l’extintor cap a ells, i va caure finalment al terra entre dues línies policials», defensa l’escrit del fiscal.