Catalunya

Canadell opina que Junts hauria de recolzar una eventual moció de censura del PSC contra Aragonès

  • En una entrevista amb El Nacional.cat, el dirigent de Junts dona per «superada» la crisi que incumbeixi Francesc de Dalmases i no creu que hagi d’abandonar el seu escó en el Parlament

zentauroepp54333704 joan canadell200818095936

zentauroepp54333704 joan canadell200818095936 / Marta Perez

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El dirigent de Junts per Catalunya i diputat del Parlament, Joan Canadell, és partidari que el seu partit recolzi una moció de censura a Pere Aragonès si el principal partit en l’oposició, el PSC, la planteja. Ho ha comentat aquest dissabte en una entrevista amb el diari digital ‘El Nacional’, on també parla de la crisi del seu partit sobre la dimissió de Francesc de Dalmases, acusat d’intimidar una periodista de TV-3. «És un tema superat», ha dit, després de la dimissió de Dalmases com a vicepresident de Junts Per Catalunya i com a representant en la comissió parlamentària que fiscalitza la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Canadell, membre de l’executiva de Junts per Catalunya, considera oportú que el seu partit voti a favor de destituir Pere Aragonès com una manera de convocar noves eleccions a Catalunya. I ho afirma plantejant que sigui el PSC qui presenti aquesta hipotètica moció. «No descarto que la manera de convocar eleccions sigui aquesta, que algú faci una moció de censura per convocar eleccions. Si és una moció de censura per governar amb un partit unionista, no podem donar-hi suport. No té sentit. No obstant, entre un govern socialista i un govern d’ERC que no vol avançar cap a la independència tampoc hi ha tantes diferències», diu Canadell en l’entrevista.

Notícies relacionades

Aquesta és una de les postures que haurà de decidir el partit, dividit arran de la decisió de sortir del Govern de la Generalitat. «En els partits sempre hi ha hagut divisions, però al final sempre hi ha una cosa que uneix i fa avançar. En el cas de Junts és l’1-O i la voluntat de culminar el procés. De diferències sempre en trobarem. No som una secta», explica. De fet, treu ferro al debat intern en el partit i advoca per «continuar avançant» per construir la independència de Catalunya.

Canadell també parla d’un dels temes que ha tornat a posar Junts en el focus mediàtic. Aquesta setmana s’ha conegut l’informe elaborat per l’advocada Magda Oranich, que censura l’actitud del diputat Francesc de Dalmases en un plató de TV-3 el 9 de juliol. El text confirma que l’encara diputat de la cambra catalana va esbroncar i intimidar una periodista, com ja van confirmar dos informes de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Dalmases ha dimitit del seu càrrec com a vicepresident del partit i com a representant en la comissió de la CCMA, però algunes veus del seu partit demanen que se li retiri l’escó o que se li apliqui una sanció. Canadell dona l’assumpte per tancat. «Aquest tema és una crisi que s’ha superat i ara hem de seguir endavant».