La nova etapa de JxCat a l’oposició

Junts: «ERC ens ha fet fora»

L’argumentari intern admet que Aragonès té «legitimitat», però demana una qüestió de confiança

Promet una oposició «constructiva», però carrega contra ERC i no garanteix el suport als pressupostos

Junts: «ERC ens ha fet fora»

David Zorrakino / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

En un argumentari intern que ha sigut divulgat a les xarxes socials, assegura que «ERC ens ha fet fora», malgrat que va ser la militància de JxCat la que va decidir abandonar el Govern. «No es pot demanar a Junts que resolgui els problemes del Govern després que ERC ens n’hagi fet fora», afirma el text literalment. Un argumentari que promet una «oposició constructiva», però es dedica a carregar contra els republicans.

Notícies relacionades

El document assegura –malgrat les afirmacions reiterades de la presidenta del partit, Laura Borràs, sobre la falta de legitimitat del nou Govern– que «el president de la Generalitat té tota la legitimitat per nomenar el seu govern, però els partits polítics que van facilitar la investidura a Pere Aragonès tenen tot el dret a demanar que se sotmeti a una qüestió de confiança».

«Oposició constructiva»

El text es dedica a definir el nou executiu com un Govern amb «minoria absoluta» qua ja no és independentista sinó «autonòmic», a més assegura que és de «via estreta» format per nous consellers que són «cares velles de l’etapa autonomista». Junts afirma que ERC és un partit que no compleix els acords i tampoc garanteix cap suport als pressupostos del 2023, malgrat que fins ara han sigut dissenyats pel conseller de Junts Jaume Giró. I malgrat tot això prometen, en l’argumentari, una oposició «constructiva, responsable i amb sentit d’estat».