Crisi en el Govern

Els comuns demanen a Aragonès que els contacti per articular una majoria progressista

Albiach defensa que no donaran un xec en blanc al nou Govern, així que reclama al president que s’impliqui en la recerca d’aliats

Els comuns demanen a Aragonès que els contacti per articular una majoria progressista

ACN

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els comuns esperen. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, està configurant el nou Govern amb la inclusió d’«experts» independents per aguantar la resta de la legislatura després de la sortida de Junts, però de moment no s’ha posat en contacte amb la formació de Jéssica Albiach. Els morats exigeixen almenys un contacte si és que Aragonès pretén sostenir aquest Executiu, perquè ara mateix només compta amb el suport de 33 diputats, els d’ERC.

Sabent que són indispensables, Albiach ha comparegut en roda de premsa per reclamar al cap del Govern que obri una ronda de contactes per articular una majoria progressista.

«Hi ha una alternativa al desgovern que passa per una majoria progressista que ja existia el 14-F del 2021, quan Aragonès va decidir mirar cap a un altre costat. Interpel·la el 80%, però només compta amb el 21% del suport», ha etzibat, burxant que «el futur de la legislatura passa per la capacitat que tingui el president per articular aquesta majoria progressista». «És evident que s’ha quedat sol», ha inquirit.

Notícies relacionades

Ara bé, per forjar-la, «es negocia», una cosa que de moment no s’està fent. «És un president massa acostumat a governar des del faristol, mà estesa per construir majories progressistes però cap xec en blanc», ha remarcat.

Albiach ha desdenyat que el debat sigui si els comuns entren o no el Govern, posant en valor la necessitat de pactar primer una nova majoria.