Duel entre socis

ERC qualifica Junts d’«irresponsable» i «deslleial» i exigeix que s’aclareixi internament

ERC qualifica Junts d’«irresponsable» i «deslleial» i exigeix que s’aclareixi internament

KIKE RINCÓN / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

ERC ha canviat de fase. I no ho vol posar fàcil a Junts, en el laberint en el qual els postconvergents s’han ficat. ERC ja diu en públic el que, fins ara, es murmurava en privat. En una intervenció inicial, és a dir, preparada, abans de les preguntes dels periodistes, la portaveu republicana, Marta Vilalta, ha asseverat aquest dilluns que l’última batalla amb Junts es va iniciar «amb una auditoria unilateral, a la qual ha seguit una deslleial amenaça al president [la de la moció de confiança], sense que aquest sabés que es faria», ha assenyalat abans de reclamar als postconvergents que «es decideixin; que, si han de fer una consulta, que la facin. Però això no va dels tres punts de l’ultimàtum; això va de la divisió interna que pateixen».

Vilalta ha assenyalat que hi ha sectors de Junts que «treballen» per trencar el Govern i que els tres punts «són una mera excusa». La també secretària general adjunta ha enllaçat la polèmica entre els socis amb l’acte del cinquè aniversari de l’1-O, en el qual es va xiular i es va esbroncar Marta Rovira i Carme Forcadell. «Lamentem i ens entristeixen les esbroncades i algunes expressions» facials de membres de Junts, amb referència a les del diputat Joan Canadell i la presidenta de Junts, Laura Borràs, en el moment en què van sorgir els insults a Forcadell.

Notícies relacionades

Precisament, la menció de Vilalta a la unilateralitat de Junts responia a unes paraules d’aquest dilluns de Borràs, que ha qualificat d’«agressió unilateral» (com si les agressions poguessin ser d’una altra manera, és a dir, pactades) la destitució de Jordi Puigneró com a vicepresident.

«La intenció d’ERC és mantenir aquest Govern i, després de la consulta, i després que Junts es decideixi sobre què fer, segur que hi haurà temps per parlar dels tres punts i de lleialtats i de moltes altres coses», ha dit la portaveu.