Reacció al dictamen sobre els expresos del procés

El Govern respecta la resolució de l’ONU sobre els independentistes i s’obre a millorar la legislació

  • La ministra Raquel Sánchez mostra la disposició del Govern per «adaptar la llei als estàndards més avançats»

El Govern respecta la resolució de l’ONU sobre els independentistes i s’obre a millorar la legislació
1
Es llegeix en minuts

El Govern assegura respectar la resolució del Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides que ha donat la raó als polítics independentistes a qui van retirar l’acta al ser processats pel Tribunal Suprem, i en tot cas s’obre a «millorar» la legislació per equiparar-la «als estàndards de les més avançades».

En declaracions al Congrés, la ministra de Transport, la catalana Raquel Sánchez, ha assegurat que el Govern «respecta escrupolosament totes les decisions del Comitè de Drets Humans de l’ONU», però també entén que les resolucions judicials a Espanya «s’emeten ajustades a dret i a la llei».

Notícies relacionades

En tot cas, ha mostrat la disposició del Govern per «atendre aquesta resolució» i «millorar la legislació i que sigui equiparable als estàndards de totes les legislacions més avançades en aquest sentit».

Des de les files independentistes ja van reclamar la reforma del delicte de sedició pel qual van ser finalment condemnats els polítics independentistes, però el president Pedro Sánchez va dir que no té prou majoria per emprendre aquesta modificació del Codi Penal, cosa que neguen els seus socis de Podem.