Roda de premsa a Madrid

Feijóo assegura que Sánchez té un objectiu: «Aïllar el PP»

El líder del PP responsabilitza el Govern de no arribar a pactes d’Estat amb el seu partit i de preferir Podem, ERC i Bildu

El conservador no es tanca a negociar la renovació del CGPJ i demana a l’Executiu que no nomeni els dos magistrats del Constitucional

Feijóo assegura que Sánchez té un objectiu: «Aïllar el PP»

José Luis Roca

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha iniciat el curs polític a Madrid amb una roda de premsa, la segona que ofereix a la capital des que va agafar les regnes de la formació a l’abril. Amb un discurs escrit de 40 minuts, el dirigent conservador ha esgrimit uns arguments per concloure que si encara no ha arribat a cap pacte amb el Govern és perquè Pedro Sánchez té per objectiu arraconar-lo a ell i al seu partit.

Feijóo ha denunciat que el cap de l’Executiu no s’hagi posat en contacte amb ell ni amb els seus col·laboradors per acordar el primer pla energètic convalidat en el Congrés la setmana passada, ni per abordar les relacions diplomàtiques amb el Marroc i Algèria, ni per parlar de la cimera de l’OTAN que es va celebrar al juny a Madrid. «Suposo que creu que així, amb reials decrets llei, té menys desgast polític i té rèdits electorals, aïllant el PP, però s’està equivocant d’aliat... I s’està aïllant encara més de la majoria dels espanyols», ha declarat en la seva intervenció inicial. Sánchez, ha remarcat, prefereix que siguin «Podem i ERC qui orientin les polítiques» d’Espanya. «Ho he pogut constatar aquests mesos», ha afirmat. «Escollir com a aliats per tirar endavant Espanya aquells que no creuen en les polítiques d’Estat és un error polític imperdonable. Ha renunciat a tenir els vots del PP. Ha renunciat a demanar-li els vots al PP. No ho fa perquè no ho vol o perquè Bildu i Podem l’hi prohibeixen. O per les dues coses», ha afegit.

Tot seguit, el líder del PP ha fet menció al Consell General del Poder Judicial (CGPJ), la renovació del qual porta gairebé quatre anys de retard. En aquest context ha dit que «l’únic interès» de Sánchez per parlar amb els populars és aquest assumpte perquè «no pot tirar-lo endavant amb Bildu». La renovació del poder judicial sempre s’ha fet amb l’acord dels dos principals partits de Govern perquè, a més de ser una decisió capital, es necessiten 210 escons per a l’aprovació dels noms dels jutges elegits.

Notícies relacionades

Feijóo no es tanca a renovar el CGPJ, tot i que sí que ha aprofitat per reclamar a Sánchez que no nomeni (abans del 13 de setembre ho hauria de fer) els dos magistrats del Tribunal Constitucional que li corresponen. Seria un senyal de bona voluntat, ha suggerit.