Després de l’homenatge

JxCat: «El més gran respecte a les víctimes del 17-A és saber la veritat»

  • Junts es planteja un progressiu aïllament de Laura Borràs

JxCat: «El més gran respecte a les víctimes del 17-A és saber la veritat»

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

La portaveu de JxCat al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, ha dit aquest divendres que el més gran acte de «respecte» als afectats pels atemptats terroristes del 17-A és «oferir la veritat a les víctimes i als familiars». En declaracions a TVE, Nogueras ha assegurat que encara hi ha «molts interrogants», al seu parer, al voltant del 17-A.

Dimecres, desenes d’independentistes concentrats als voltants de la Rambla van esbroncar representants polítics i van cridar «volem la veritat», «vergonya» i «vosaltres, feixistes, sou els terroristes», mentre mostraven pancartes amb lemes com ara «Reclamem explicacions», fins al punt que un dels concentrats va trencar el minut de silenci cridant: «Espanya és un estat assassí, volem la veritat, hipòcrites».

Notícies relacionades

Al finalitzar l’acte homenatge, la presidenta de Junts i expresidenta del Parlament, Laura Borràs, suspesa de les seves funcions per un judici per corrupció, es va acostar a un dels grups que va protagonitzar la protesta, que la va rebre amb una ovació i crits de «presidenta, presidenta», mentre l’animaven a «trencar el Govern».

Sobre això, Nogueras ha apuntat que «el més gran acte de respecte» cap a les víctimes és conèixer tota la veritat, i ha insistit en la creació d’una comissió d’investigació al Congrés dels Diputats sobre els atemptats del 17-A.