Polèmic suport als que es van encarar amb els afectats per l’atemptat

Borràs eludeix l’autocrítica pel boicot a les víctimes del 17-A

  • La presidenta de Junts es desmarca dels crits durant el minut de silenci, però defensa els manifestants

  • Afirma que no va buscar protagonisme i reitera la tesi conspiradora sobre els atemptats

Borràs eludeix l’autocrítica pel boicot a les víctimes del 17-A

RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Laura Borràs, presidenta de Junts per Catalunya i recentment suspesa com a presidenta del Parlament pel judici per corrupció que afrontarà ben aviat, ha eludit tota autocrítica sobre la seva actuació aquest dimarts, saludant els manifestants que van participar en un acte de protesta i boicot a l’homenatge a les víctimes de terrorisme en el cinquè homenatge de l’atemptat de la Rambla. Borràs s’ha desmarcat dels crits durant el minut de silenci, però ha continuat recolzant els manifestants, que abans i durant l’acte van cridar consignes conspiradores acusant l’Estat d’estar al darrere dels atemptats.

En una d’entrevista a Catalunya Ràdio, i preguntada directament sobre si no creu que es va equivocar aquest dimarts en cap moment, ha respost: «¿Per què estem parlant de mi ahir? El protagonisme era de les víctimes, rebutjo qualsevol tipus de protagonisme».

«Hi va haver pancartes, el crit d’exigència, música...»

Borràs ha minimitzat el boicot al minut de silenci i se n’ha desmarcat. «Està totalment fora de lloc interrompre un minut de silenci». Però ha defensat la seva decisió, després de l’acte de boicot –durant el qual hi va haver crits dels manifestants mentre tenia lloc la cerimònia– d’anar a saludar els manifestants: «Saludem les persones, no té res a veure el [boicot al] minut de silenci amb aquestes persones». És més, la suspesa presidenta del Parlament ha tornat a fer seu el discurs de la plataforma de boicot i ha normalitzat tot el que va passar ahir excepte els crits durant el minut de silenci: «Durant tot l’acte hi va haver aquestes pancartes, aquest crit d’exigència de voler saber la veritat. Hi va haver música, l’ofrena floral...». També ha respost negativament a la pregunta de si va demanar als manifestants explicacions pel que havia passat i ha defensat no «criminalitzar persones, que moltes són familiars de les víctimes».

Notícies relacionades

I sobre els que es van encarar a les víctimes dels atemptats també ha minimitzat el que va passar: «S’ha vist quines persones són, a aquestes persones jo no les vaig saludar ni les vaig aplaudir». La presidenta de Junts ha defensat en especial els manifestants i les seves teories: «Les víctimes volen saber, volen aclarir els fets, una societat que ha viscut uns fets com aquests ha de poder saber què ha passat, demanant comissions d’investigació, aclarint què ha passat per exigir responsabilitats».

D’altra banda, Borràs ha afirmat que continuarà acudint al Parlament, ha tornat a criticar l’«autonomisme» del Govern i la necessitat de consultar a les bases de Junts la continuïtat o no del partit a l’Executiu català.