Sondeig del CEO

Sánchez considera que la societat catalana vol «retrobar-se amb la resta de germans que té a Espanya»

El president del Govern celebra que el 52% dels catalans rebutgin la independència, segons l’última enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió

Sánchez considera que la societat catalana vol «retrobar-se amb la resta de germans que té a Espanya»

DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

Pedro Sánchez ha celebrat aquest divendres que l’últim sondeig del Centre d’Estudis de Opinió, el CIS català, hagi recollit que el 52% dels catalans no volen que Catalunya sigui un Estat independent. Segons la seva opinió, aquesta dada demostra que la societat catalana vol superar la ruptura provocada pel procés, el 2017, i desitja «retrobar-se amb la resta de germans que té a Espanya». El cap de l’Executiu s’ha mostrat segur que aquest objectiu s’aconseguirà «a poc a poc».

En la roda de premsa en la qual ha fet balanç del curs polític, Sánchez ha fet referència a la taula de diàleg entre la Moncloa i la Generalitat, que s’han reunit aquesta setmana, i ha remarcat que s’ha «de desjudicialitzar la crisi i tornar-la al territori de la política», trobar «pactes i acords transversals» i abandonar les imposicions polítiques unilaterals.

Notícies relacionades

El seu objectiu és mantenir aquesta línia de comunicació, vital per a ell pel suport parlamentari d’ERC. El president ha remarcat que, «mentre hi hagi» un Executiu progressista en l’Executiu central, «hi haurà voluntat de dialogar» amb Catalunya i d’arribar «a pactes i acords transversals». Aquesta filosofia, ha afegit, està ajudant a «superar» la crisi institucional «heretada» pel xoc entre l’expresident Carles Puigdemont i Mariano Rajoy.

Sánchez estima que la societat catalana està valorant la seva estratègia, perquè el sondeig del CEO col·loca el PSC com a guanyador d’unes futures eleccions a la Generalitat. L’enquesta apunta que els socialistes aconseguirien entre 36 i 42 diputats; ERC, entre 31 i 37 i Junts, entre 22 i 27.