PSOE

Diputades del PSOE qualifiquen de «nauseabundes» les crítiques a Lastra per dimitir pel seu embaràs i exigeixen disculpes

Lastra ha dit que deixa la Vicesecretaria General del PSOE perquè ha d’afrontar una llarga baixa laboral.

Diputades del PSOE qualifiquen de «nauseabundes» les crítiques a Lastra per dimitir pel seu embaràs i exigeixen disculpes
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Diverses diputades del PSOE han sortit en defensa de la seva companya Adriana Lastra per les crítiques que ha rebut per dimitir com a vicesecretària general del partit al·legant que s’ha vist forçada a guardar repòs pel seu embaràs, unes opinions que qualifiquen de «nauseabundes» i per les quals han exigit disculpes.

Segons ha explicat a través d’un comunicat, Lastra deixa la Vicesecretaria General del PSOE perquè ha d’afrontar una llarga baixa laboral. «Davant la dificultat de compaginar les exigències de repòs i cures, imprescindibles en la meva situació actual, amb la intensitat que exigeix la direcció del partit, he presentat la meva dimissió», indica, sense esmentar expressament el seu embaràs.

La decisió de Lastra ha portat la secretària general del PP, Cuca Gamarra, a comentar que «sempre ha d’existir la possibilitat de no renunciar, de no dimitir, sigui la que sigui la responsabilitat del lloc que s’ocupi». «Aquest no és el camí de la igualtat, és la baixa amb reincorporació en les seves funcions», ha apuntat.

«¿Un embaràs justifica una dimissió? Dimitir de les teves responsabilitats de direcció és –com a mínim– un luxe», ha dit, per la seva banda la vicesecretària de Polítiques Socials del PP, Carmen Navarro.

«Baixesa moral»

«La dreta d’aquest país és sinònim de baixesa moral. Una decisió personal utilitzada, novament, per fer política. Feu exercici de consciència i demaneu perdó per les vostres declaracions», ha replicat la diputada socialista per Ciudad Real Cristina López Zamora.

La secretària d’Igualtat del PSOE, Andrea Fernández, ha recorregut a la filòsofa Celia Amorós i a la seva idea que «el feminisme no qüestiona les decisions individuals de les dones, sinó les raons que les obliguen a prendre-les». En aquest context, ha assenyalat que «tractar de vestir de feminisme les crítiques» Lastra «només defineix els seus emissors».

«És nauseabund com s’insulta i humilia algú només per tenir idees diferents», ha denunciat, de la seva banda, la diputada per La Rioja Raquel Pedraja. «Certs comentaris contra una persona que acaba de dimitir per motius personals haurien de fer que ens replantegéssim quin tipus de societat estem construint», ha afegit.

«Al·lucinada» s’ha declarat la portaveu de Defensa del PSOE, Zaida Cantera davant les crítiques a la decisió «lliure i personal d’una dona que ha demostrat àmpliament que sap perfectament quines opcions té, sap bé el que vol i lluita per això».

«Pensa en ella, no en els altres»

«¿Però algú/una es creu que a aquesta dona algú la pot obligar a fer una cosa que ella no vulgui i més en aquest aspecte?, diu respecte a Lastra, a la qual defineix com «una dona forta amb principis i conviccions que es fa respectar i sap bé el que vol».

Notícies relacionades

També ha intervingut la portaveu del PSOE en el Parlament Europeu Irache García. Ho ha fet per recalcar que «ser mare no inhabilita per a la política» però també per exigir comprensió i respecte davant la decisió de Lastra.

«¿Tan difícil és entendre i respectar una dona quan decideix parar i prendre una decisió pensant en ella i no en els altres? Doncs això, una mica més d’empatia i menys buscar-li quatre cames al gat», ha reblat.