Cambra baixa

Un «error tècnic» de Baldoví frustra la petició valenciana per accelerar el finançament en el Congrés

Compromís havia pactat amb el PSOE unes esmenes al text original que demanava al Govern impulsar la reforma, però el diputat valencià no ho va comunicar a temps a la Mesa

Un «error tècnic» de Baldoví frustra la petició valenciana per accelerar el finançament en el Congrés

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

L’agenda valenciana a Madrid sembla que està de mala sort. Després de passar pràcticament desapercebuda durant les tres maratonianes sessions del debat sobre l’estat de la nació celebrat des de dimarts fins dijous en el Congrés, semblava que la reforma del sistema de finançament autonòmic, principal reivindicació del País Valencià, havia de ser assumida pel Congrés, però un error humà l’ajornarà almenys fins al setembre.

Compromís va presentar dimecres una proposta de resolució instant el Govern a accelerar la modificació del mecanisme de repartiment de fons autonòmic. La coalició va aconseguir sumar el PSOE a la causa a l’acceptar certes esmenes que suavitzaven algunes de les reivindicacions de Compromís, cosa que feia pensar que la instància tiraria endavant aquesta tarda, però el diputat Joan Baldoví s’ha equivocat al comunicar-ho a la Mesa del Congrés, ja que va transmetre als seus membres que no acceptava les modificacions socialistes.

Notícies relacionades

Quan s’han adonat del lapsus ja era massa tard. La gestió del vot telemàtic obliga a tancar el quadern de votacions amb cert marge abans de la votació presencial i no permet que els grups canviïn de posició. Així, la resolució que apareix al quadern i la que es votarà en el Congrés és l’original, que no serà recolzada pel PSOE, segons han avançat fonts socialistes a aquest diari.

En tot cas, aquestes mateixes fonts asseguren que el «compromís» del PSOE és recolzar-lo en el primer ple després de l’aturada estival com a proposició no de llei. Des de Compromís apunten que aquest registre com a proposició no de llei podria produir-se de forma imminent.