Debat sobre l’estat de la nació

Arrimadas carrega contra les mesures «populistes» d’un Govern «desastrós»

  • Ciutadans retreu a Sánchez haver arribat a la Moncloa «a coll de la quadrilla de l’odi a Espanya»

Arrimadas carrega contra les mesures «populistes» d’un Govern «desastrós»

David Castro

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Inés Arrimadas ha pujat al faristol disposada a remarcar el caràcter ‘liberal’ de Ciutadans, immers en una refundació després de cinc hecatombes electorals, contra un Govern al qual ha acusat d’impulsar mesures «populistes» que aguditzen la inflació, que «condemnen a la pobresa» les classes mitjanes i que són pròpies d’un «país bananer».

 «No es creu cap de les mesures com tampoc es va creure la necessitat d’indultar els colpistes», ha etzibat a Pedro Sánchez, després de retreure al president d’haver arribat a la Moncloa «a coll de la quadrilla de l’odi a Espanya», en al·lusió a Unides Podem i als socis sobiranistes.

Arrimadas ha fet un «balanç absolutament desastrós» de l’obra de govern, per les seves polítiques i per haver «colonitzat totes les institucions que ha pogut», amanit per una falta d’«empatia» del líder de l’Executiu per remeiar la situació econòmica i frenar la inflació. «En comptes d’això, ens ha vingut a explicar un conte o un malson en què el persegueixen homes fumant puros, una mena de conspiració», ha etzibat, per reblar que «vostè és el senyor poderós que més puros fuma de tot Espanya».

La dirigent taronja acusat Sánchez de governar «sense escrúpols» per dialogar amb el president del Govern, Pere Aragonès, i per concedir indults a «aquells que l’humilien i el trepitgen». «Hi ha un lliberticidi clar», ha remarcat, després d’assegurar que les mesures anunciades «les necessitava per no morir políticament».  

Així, ha retret a Sánchez que demani esforços a les famílies i que lideri «el Govern més car de la història». «¿Vostè personalment quin esforç està fent? ¿Quin assessor s’ha tret?», s’ha preguntat. I ha denunciat una suposada doble vara de mesurar: «Si vostès estiguessin a l’oposició estarien cremant els carrers cada dia i cada nit sense cedir un mínim de crèdit al govern».

Notícies relacionades

Quant a mesures econòmiques, ha exigit reformes profundes per fomentar la natalitat i lluitar contra la precarietat i l’economia submergida incloent les pensions en el pacte de rendes i vinculant-les a un increment dels salaris.

El president del Govern, en el seu torn de rèplica, ha lamentat que Cs prossegueixi amb el seu argumentari «bast». Sánchez ha esmentat l’enfonsament de la formació, defensant que a Europa els liberals «miren a l’esquerra i a la dreta, no sempre a la dreta o fins i tot a la ultradreta», i ha defensat el seu pla de transició ecològica de les crítiques taronges. «Són una organització política minoritària de dretes», ha sentenciat, defensant una resposta «socialdemòcrata» a la crisi actual.