Debat sobre l’estat de la nació

Podem celebra el «canvi de rumb del Govern» després dels anuncis de Sánchez

Ione Belarra assegura que les noves propostes com l’impost a les elèctriques i entitats financeres impliquen «recuperar el ritme d’avenços socials»

Podem celebra el «canvi de rumb del Govern» després dels anuncis de Sánchez

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
Ana Cabanillas

Podem celebra el paquet de mesures anunciades aquest dimarts per Pedro Sánchez en el debat de l’estat de la nació, on ha avançat la creació d’un impost als beneficis de les empreses energètiques i financeres, a més de bonificació del 100% de l’abonament de transport a rodalies i mitja distància entre setembre i desembre. Un paquet de propostes que el soci minoritari desconeixia, però que ha interpretat com un impuls al Govern progressista per «recuperar el ritme d’avenços socials».

La secretària general del partit i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha celebrat a través de les xarxes els anuncis del president, mentre ha garantit la continuïtat de la coalició, assenyalant que «estarem a la seva altura cuidant la coalició, que és comprometre’s amb els avenços que s’esperen d’aquest Govern», recull ‘El Periódico de España’.

Notícies relacionades

La dirigent ja va advertir que l’Executiu havia «perdut el rumb» en matèria social, i ara s’ha arrogat el diagnòstic i ha celebrat la solució. «Com demanem des de fa setmanes, avui es comença a concretar el canvi de rumb del Govern: recuperar el ritme d’avenços socials i acabar amb els privilegis de les grans empreses per estar a l’altura de la gent. Governar juntes per aprofundir la democràcia», ha assenyalat Belarra en un missatge a Twitter, on, això sí, ha volgut també destacar les diferències que existeixen entre les dues formacions en diferents matèries, com la guerra d’Ucraïna.

«Queden importants reptes pendents», advertia la dirigent, com «impulsar aquestes polítiques amb valentia, promoure la pau i una sortida negociada a la guerra a Ucraïna, així com acabar amb les clavegueres de l’Estat i els seus braços polítics, judicials, policials i mediàtics que posen en joc la nostra democràcia».