Posició dels populars

Gamarra inicia el discurs amb ETA i acusa Sánchez de posar només «algun pedaç» a l’economia

La portaveu del PP demana un minut de silenci en record de l’assassinat de Miguel Ángel Blanco i els diputats d’EH Bildu s’aixequen i el secunden

Gamarra inicia el discurs amb ETA i acusa Sánchez de posar només «algun pedaç» a l’economia

David Castro

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Després del discurs del president del Govern, Pedro Sánchez, el debat de l’estat de la nació ha seguit aquest dimarts a la tarda amb la intervenció dels grups parlamentaris de major a menor. La portaveu del PP, Cuca Gamarra, ha pres la paraula en primer lloc i ha iniciat la seva al·locució recordant l’assassinat de Miguel Ángel Blanco en mans dels terroristes d’ETA. Just fa 25 anys, el 12 de juliol del 1997, va aparèixer en un descampat amb ferides de bala. Va morir hores més tard.

Gamarra ha demanat un minut de silenci a l’hemicicle en el seu record i tots els diputats s’han aixecat, també els membres del grup parlamentari d’EH Bildu. La parlamentària ha criticat el cap de l’Executiu i els abertzales que amb la nova llei de memòria democràtica busquin «posar en perill el relat de la Transició exemplar» i ha insistit que el PP la derogarà quan arribi a la Moncloa.

Amb el llaç blau

Tots els diputats del PP han acudit al Congrés avui amb el llaç blau, símbol de la lluita contra el terrorisme etarra. També se l’ha posat Alberto Núñez Feijóo, que ha seguit la sessió assegut en l’escó de cap de l’oposició, tot i que no ha pogut parlar ja que és senador i no té aquesta opció.

Notícies relacionades

Gamarra ha sigut l’encarregada de protagonitzar el cara a cara amb Sánchez. Tot apunta que la portaveu conservadora no ha modificat el discurs que portava preparat de bon matí, ja que no ha fet cap comentari sobre les mesures presentades pel cap de l’Executiu al matí, entre d’altres els abonaments de transports gratis i els impostos a les elèctriques i els bancs, una cosa que Sánchez, en la rèplica, li ha criticat.

La diputada del PP i també secretària general del partit ha acusat el dirigent socialista de capitanejar un Govern «caòtic» que no fa «propostes» ni resol «els problemes dels espanyols». «Vostè no en té cap [proposta], poc més que algun pedaç», li ha dit.