Consell Executiu

Reunió de Govern: mòbils fora de la sala per por de Pegasus

  • Els membres de l’Executiu es desposseeixen dels seus terminals per evitar qualsevol intent d’espionatge

  • El Govern afirma que té «poques expectatives» sobre la reunió de divendres entre Pedro Sánchez i Pere Aragonès

jgblanco38270823 barcelona  02 05 2017 reunio del consell executiu del govern170502122615

jgblanco38270823 barcelona 02 05 2017 reunio del consell executiu del govern170502122615 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els membres del Consell Executiu, és a dir, els consellers, vicepresident i president, a més del secretari, han deixat aquest dimarts els seus telèfons mòbils fora de la sala on s’ha portat a terme l’habitual conclave setmanal. El motiu, òbviament, no és cap altre que la desconfiança o el temor de ser espiats mitjançant el programa Pegasus. No es pot dir que els reflexos o la velocitat de reacció d’aquest Govern siguin el seu punt fort, tenint en compte que el ‘Catalangate’ va saltar a les pàgines del ‘The New Yorker’ el 18 d’abril, és a dir, fa tres mesos.

Notícies relacionades

Precisament, 72 hores abans de la reunió que divendres, a les 11.30 hores, han de mantenir el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Pere Aragonès, a la Moncloa i que ve motivada, precisament, per l’espionatge a l’independentisme i, sobretot, a la mútua necessitat de descongelar unes relacions que, des de l’abril, havien quedat en suspens.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha reconegut que «no hi ha gaires expectatives» creades en el si de l’Executiu, atesa la fredor de les relacions des de l’eclosió del ‘Catalangate’. Els punts que s’abordaran són «l’actual situació de les relacions entre els dos governs; les garanties exigides pel Govern de no tornar a ser espiats i la desjudicialització del conflicte». Ni rastre de la que va ser una habitual exigència d’Aragonès fins no fa gaire, és a dir, la transmissió de tota la informació (també la classificada) sobre Pegasus del Govern central a la Generalitat