Discrepàncies entre socis

ERC transmet al PSOE que no recolzarà la llei audiovisual llevat que torni al text pactat

  • Els republicans demanen l’exclusió d’una esmena que atorga a les grans productores l’estatus d’«independents»

ERC transmet al PSOE que no recolzarà la llei audiovisual llevat que torni al text pactat

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

ERC ha traslladat al Govern i al PSOE que no votarà a favor de la llei de l’audiovisual (encara no ha decidit si s’abstindrà o si hi votarà en contra). El motiu és la introducció a última hora d’una esmena, pactada entre socialistes i el PP, segons narren fonts d’ERC, pel qual s’atorga l’estatus de productora independent a «les grans empreses audiovisuals,», com per exemple Atresmedia, sempre que no donin servei a la seva pròpia cadena. Davant aquesta modificació, les associacions de productors de cine i audiovisual van reclamar aquest dimecres als grups que rebutgin la norma.

Notícies relacionades

Segons els republicans, el Govern del PSOE i UP (que malgrat no estar d’acord amb la modificació no preveu votar contra la llei) torna a afavorir el «duopoli» de sempre en detriment de les autèntiques productores independents. A més, d’aquesta manera, el PSOE dinamita l’esmena transaccional que Esquerra va pactar al seu dia amb Podem.

Una abstenció dels republicans catalans posaria en un compromís la norma, que, de moment, compta amb el rebuig del PP, Vox, Junts i el PDECat. El partit ‘abertzale’ i Cs –tots dos es van abstenir en la votació del dictamen la setmana passada– també espera que el PSOE mogui fitxa per mantenir la seva posició o passar-se al ‘no’.