Causa judicial per quatre delictes

Laura Borràs demana anul·lar l’article del reglament del Parlament que pot apartar-la del càrrec

La presidenta de la Cambra catalana insisteix que la seva investigació per corrupció respon a una persecució política

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, afirma que s’hauria d’anul·lar l’article 25.4 del reglament del Parlament que preveu suspendre l’acta d’un diputat quan se li obre un judici oral per un delicte de corrupció. Això és el que li està a punt de passar a Borràs després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la deixés a un pas del banc d’acusats per quatre delictes: prevaricació, malversació, falsedat documental i frau en l’administració.

En una entrevista a TV-3, la cap de la Cambra catalana ha defensat que aquest article del reglament del Parlament vulnera el dret a la presumpció d’innocència: «Un parlament democràtic ha d’anul·lar-lo, erradicar-lo. ¿Què és el que hem d’anteposar: el reglament o els drets fonamentals?», s’ha preguntat Borràs, que en resultarà directament afectada si s’aplica aquest article quan se li obri un judici oral pel possible cas de fraccionament de contractes per adjudicar un treball a un amic quan presidia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Notícies relacionades

Borràs ha reiterat que ella no ha comès cap delicte, diu que és víctima d’una persecució i assegura que, si l’asseuen al banc d’acusats, no tindrà un judici just. «No dimiteixo perquè soc innocent i defensaré la meva innocència des de la meva posició», ha afirmat la presidenta del Parlament després de negar «categòricament» haver trossejat cap contracte i insistir que va ser objecte d’«una investigació prospectiva en la qual s’investiga una persona, no uns fets».

«Si no fos qui soc, no em digués com em dic i no defensés les idees que defenso des del lloc on les defenso, hi ha unanimitat al considerar que no hi haurà un judici just perquè hi ha un component d’assetjament polític», ha remarcat la també presidenta de Junts abans de fer una crida «no als independentistes, sinó als demòcrates», de «no col·laborar amb les clavegueres de l’Estat».