Defensa

Biden demanarà a Espanya un augment dels destructors a Rota

Els EUA avancen que farà «anuncis específics» sobre l’enviament de forces addicionals terrestres, marítimes i aèries per a Ucraïna

Biden demanarà a Espanya un augment dels destructors a Rota

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

El president dels Estats Units, Joe Biden, comunicarà oficialment aquest dimarts al cap del Govern espanyol, Pedro Sánchez, un augment dels destructors a la base naval de Rota (Cadis) de quatre a sis per reforçar la presència militar del seu país i de l’OTAN a la zona.

Així ho va anunciar aquest dimarts l’assessor de seguretat nacional de la Casa Blanca, Jake Sullivan, en una roda de premsa a l’avió que porta Biden de camí a Espanya per assistir a la cimera de l’OTAN.

Sullivan va destacar que la mesura permetrà augmentar la presència marítima dels EUA i de l’OTAN a tots els dominis marítims rellevants i que forma part d’una sèrie d’anuncis que els EUA portaran a terme, demà, dimecres, a la cimera.

L’assessor de Seguretat Nacional va explicar que en la trobada diversos països informaran dels seus compromisos per reforçar el flanc est de l’OTAN i en aquesta línia els EUA faran «anuncis específics» sobre l’enviament de forces addicionals terrestres, marítimes i aèries, duri el que duri el conflicte a Ucraïna.

Està previst que Biden es reuneixi amb Pedro Sánchez tot just arribar a Madrid aquest dimarts, procedent d’Alemanya, on ha participat a la cimera del G-7.

Els EUA ja van anunciar al març que la base naval de Rota estava preparada per acollir dos barcos destructors més, a part dels quatre que s’hi troben actualment.

Notícies relacionades

El principal comandant militar de l’OTAN i cap del Comando Europeu dels EUA (EUCOM), el general Tod Wolters, va assenyalar que la infraestructura estava ja preparada per acollir aquests dos destructors en una compareixença davant el Comitè de Serveis Armats del Senat dels EUA per donar explicacions sobre les mesures adoptades davant la invasió russa d’Ucraïna.

Actualment, a Rota es troben els destructors nord-americans USS Arleigh Burke, USS Ross, USS Porter i USS Roosevelt.