Paraules juntament amb Felip VI

Biden: «L’OTAN està disposada a fer front a l’agressió de Rússia. No hi ha cap altra opció»

El president dels EUA agraeix el suport d’Espanya a Europa, el nord de l’Àfrica i Llatinoamèrica

Biden: «L’OTAN està disposada a fer front a l’agressió de Rússia. No hi ha cap altra opció»

EFE/Chema Moya

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Joe Biden considera que la cimera de l’OTAN que comença aquest dimecres a Madrid se celebra en un «punt d’inflexió històric» per la pandèmia de la covid-19, el risc que suposa el canvi climàtic i la guerra llançada per Rússia a Ucraïna. Juntament amb Felip VI, abans de reunir-se amb ell al Palau Reial, el president dels EUA ha pronunciat un breu discurs en el qual ha celebrat la unitat sense precedents dels membres de l’Aliança Atlàntica davant el Kremlin. «L’OTAN està més unida que mai i estem disposats a fer front a l’agressió de Rússia i les seves amenaces perquè no hi ha cap altra opció. Ha sigut un abús sense precedents des de la Segona Guerra Mundial, una invasió que no pensàvem que podia tornar a passar», ha declarat. Segons la seva opinió, ara s’està decidint quin planeta tindrem d’aquí 10 anys i veu un pols «entre autocràcies i democràcies». «Hem de vèncer», ha exclamat.

En la seva al·locució també ha agraït la col·laboració d’Espanya a Europa, el nord de l’Àfrica i Llatinoamèrica. «L’ajuda i el suport han sigut extremament valuosos», ha apuntat Biden. El president dels EUA ha recordat que el seu país sempre ha tingut «grans fluxos migratoris» i ha donat «una estadística interessant»: «Crec que 24 de cada 100 estudiants entre el grau 1 i el 12 (entre els 6 i els 17 anys) parlen espanyol».

«Aliat i amic»

Notícies relacionades

Per la seva banda, Felip VI li ha donat la benvinguda destacant que els EUA són «una gran nació» i país «aliat i amic» amb el qual Espanya manté una «sincera» amistat. El Monarca ha expressat el desig de continuar enfortint la relació entre els dos països.

De la cimera de l’OTAN, el cap de l’Estat ha dit que és «especialment important» perquè els països aliats mantinguin «la unitat i la determinació» a fi de defensar «la llibertat i els valors democràtics». Després d’aquestes paraules tots dos s’han dirigit a la Cambra Oficial per mantenir una reunió que ha durat gairebé mitja hora.