Corrupció

Anticorrupció no veu delicte en Ayuso i tanca la seva investigació sobre el contracte de Priviet Sportive

No veu tràfic d’influències ni falsedat i tanca les seves actuacions «en escrupolós respecte del marc competencial de la Fiscalia Europea», que continua investigant si es van defraudar fons UE

1
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo

La Fiscalia Anticorrupció no veu tràfic d’influències ni falsedat en l’actuació de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, respecte del contracte de Priviet Sportive a què la Comunitat de Madrid va adjudicar, pel procediment d’emergència, l’adquisició de mascaretes en ple inici de la pandèmia, l’abril del 2020, i en què suposadament va participar el seu germà Tomás.

Per això arxiva les diligències que va obrir el 22 de febrer passat, sens perjudici de la investigació que està fent la Fiscalia Europea per possible frau amb fons de la UE.

Segons el decret d’arxivament fet públic aquest dijous, que firma el cap d’Anticorrupció, Alejandro Luzón, respecte de la presidenta madrilenya es pot concloure que mai no va intervenir en el procediment», tenint en compte que el Consell de Govern no és l’òrgan de contractació a la Comunitat de Madrid».

Notícies relacionades

 A més, al tractar-se d’un contracte d’emergència, l’actuació d’aquest òrgan va quedar limitada a «la recepció de la informació contractual per part de la conselleria a què pertany l’òrgan de contractació».  

La investigació pràctica, assenyala, «permet descartar l’existència de conductes penalment rellevants en el procés d’adquisició de mascaretes a la mercantil Priviet Sportive SL respecte d’Isabel Díaz Ayuso». La hipòtesi delictiva plantejada pels grups polítics de l’oposició, que van ser els denunciants, es fonamentava, segons diu Anticorrupció, «en una seqüència de fets de la qual inicialment no es deduïen indicis raonablement versemblants ni de la realització del fet investigat, ni del seu caràcter delictiu ni de la responsabilitat en aquest de la presidenta».