País Valencià

Mónica Oltra dimiteix com a vicepresidenta del Govern valencià

La vicepresidenta assegura que marxa «per no comprometre el canvi que es va iniciar el 2015»

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

Mónica Oltra ha anunciat aquest dimarts la seva dimissió com a vicepresidenta del Consell i com a diputada a les Corts. La coportaveu de Compromís deixa la primera línia política en una roda de premsa sorpresa que ha substituït l’executiva de la formació en què s’havia d’abordar el seu futur. Assegura que marxa «per no comprometre el canvi que es va iniciar el 2015».

La fins ara número dos de l’Executiu autonòmic explica que deixa el Govern valencià per no donar «la coartada a ningú», amb referència a Puig, perquè faci fora Compromís del Consell. Així, incideix que el seu adeu el fa perquè «no es reverteixi el procés de canvi que es va iniciar el 2015 perquè no hi ha Botànic sense Compromís».

«No li donaré la coartada al PSOE perquè el cap del consell expulsi Compromís del Govern», ha indicat Oltra, que ha criticat que mai va esperar que Puig la recolzés una vegada es confirmés la imputació, un pas judicial que va tenir lloc dijous.

Notícies relacionades

Oltra ha assegurat amb la veu entretallada que aquest moment passarà a la història «de la infàmia judicial i mediàtica d’aquest país, que té un problema». El que més sent i el que vol evitar és que puguin guanyar «els dolents», ha dit entre llàgrimes. «Me’n vaig amb la cara ben alta sabent que s’ha comès una infàmia», ha expressat.

També ha indicat que no ha comunicat al president de la Generalitat la seva decisió i que ho fa en aquest moment a través dels mitjans de comunicació.