Cossos de seguretat de l’Estat

L’estatura o tenir certes malalties ja no seran impediment per ser Policia Nacional

Se suprimeix el requisit d’estatura mínima per a l’accés al cos

L’estatura o tenir certes malalties ja no seran impediment per ser Policia Nacional
1
Es llegeix en minuts

La Direcció General de la Policia Nacional suprimirà el requisit d’estatura mínima per accedir al cos, una mesura que podria estar implantada en la pròxima convocatòria de proves prevista el 2023, segons el Ministeri de l’Interior.

La mesura contribueix a trencar «un dels sostres de vidre» que impedia l’accés de la dona al cos, segons el ministre Grande-Marlaska. «L’actual regulació és més restrictiva per a la dona. El seu límit està només dos centímetres per sota de l’estatura mitjana de les dones, mentre que en el cas dels homes el marge arriba fins als nou centímetres», assenyalava el ministre.

Amb aquest canvi, la Policia Nacional s’equipararà a altres cossos civils de policia de països europeus, com França, Itàlia –Carabinieri i Polizia di Stato–, Països Baixos, Finlàndia, Eslovàquia, Suècia, Noruega, Àustria, Irlanda, el Regne Unit, Romania, Dinamarca i la Policia Federal d’Alemanya, cossos policials que no tenen requisit d’altura per accedir a les seves proves selectives.

Notícies relacionades

Això sí, els requisits d’estatura mínima es mantindran per ingressar en determinades unitats especials –UIP, UPR i GEO–, on la talla afecta l’operativitat de la tasca policial específica que desenvolupen.

Les exclusions mèdiques han sigut altres dels impediments per accedir a la Policia Nacional. En aquest sentit, també s’anuncien canvis i, d’ara endavant, tenir el VIH, malalties celíaques, diabetis o psoriasis no seran motius directes pels quals es tanqui l’entrada al cos a un aspirant.

Requisits per fer oposicions a Policia Nacional