Eleccions andaluses del 19-J

Díaz carrega contra els «beneficis exorbitants» de les elèctriques: «Ha arribat el moment, han de pagar»

  • «Sabem bé que la inflació està afectant tothom i sabem bé que això no va d’apujar i abaixar els impostos, va de qui paga i no paga», diu

  • La vicepresidenta, en el seu segon míting de campanya, a Màlaga, apunta que «el millor està per arribar» i carrega contra PP i Vox

Díaz carrega contra els «beneficis exorbitants» de les elèctriques: «Ha arribat el moment, han de pagar»

EUROPA PRESS / ÁLEX ZEA

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La vicepresidenta segona i líder d’Unides Podem al Govern, Yolanda Díaz, va avisar que «ha arribat el moment de canviar el règim fiscal a Espanya» i que les elèctriques paguin perquè el poble no sigui el qu suporti la càrrega fiscal.

«Sabem bé que la inflació està afectant tothom i sabem bé que això no va d’apujar i abaixar els impostos, va de qui paga i no paga, i aquí soc clara, creiem que ha arribat el moment que les elèctriques i grans corporacions, que estan tenint beneficis exorbitants, han de pagar», va asseverar Díaz en un acte de campanya de Per Andalusia a Màlaga.

En aquest sentit, Díaz, que va ser rebuda en l’acte entre crits de «presidenta», va qüestionar que els caps de les elèctriques diguin que «no hi ha beneficis caiguts del cel». «No és veritat el que es diu», va assegurar.

«Ja n’hi ha prou que sigui el poble el que suporta la càrrega fiscal al nostre país», va sentenciar, per incidir que «els que no paguen avui han de posar l’espatlla perquè les classes treballadores puguin veure millorar la seva situació fiscal».

«Plenitud de drets» de les treballadores de la llar

D’altra banda, va avançar que en «pocs dies» Espanya tindrà la llei que «millora la vida de les treballadores de la llar», després que el ple del Congrés ratifiqués dijous passat per unanimitat el conveni 189 de l’Organització Internacional de Treball (OIT) sobre les treballadores domèstiques que, entre altres mesures, obliga a reconèixer l’atur a les empleades d’aquest col·lectiu.

«Direm a les dones que ens cuiden que tindran plenitud de drets», va clamar respecte a això. Així mateix, va indicar que el Govern continuarà «millorant el salari mínim interprofessional (SMI) i canviant la vida de la gent» malgrat les diferències existents, que va admetre.

Notícies relacionades

Díaz, que presentarà el seu projecte polític, Sumar, el 8 de juliol a Madrid, va apuntar també que «el millor està per arribar» i va carregar contra PP i Vox, que veu com «les dues cares de la mateixa moneda».

A més, va criticar que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, digui que l’actual Executiu no està preparat per governar. «Qui no està preparat governar és Feijóo, que últimament només fa que crear-se embolics sobre si mateix. I quan arriben al Govern el que fan és privatitzar-ho tot i fer dels nostres serveis públic un autèntic negoci», va criticar.