Ple del Parlament

Pere Aragonès: «L’‘Agenda del Retrobament’ de Sánchez no és la nostra»

  • El president denuncia un nou incompliment: el Govern no ha abonat «ni un sol euro» dels diners promesos per als refugiats ucraïnesos

Pere Aragonès: «L’‘Agenda del Retrobament’ de Sánchez no és la nostra»

EFE / ANDREU DALMAU

2
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president Pere Aragonès ha deixat patent, aquest dimecres en el Parlament, la distància oceànica que el separa de Pedro Sánchez i el seu Govern. Utilitzant com a palanca les preguntes dels comuns i de la CUP, i fins i tot, una tercera de Junts, Aragonès ha asseverat que la «l’‘Agenda del retrobament’», el pla de Pedro Sánchez per recosir les relacions institucionals entre l’Estat i la Generalitat «no és la nostra i, a més», amb referència al mateix president del Govern i al seu Executiu, «no la concreten. Es creuen que amb els indults ja està tot fet».

Li va preguntar Jéssica Albiach sobre el decret de mesures urgents per contribuir a pal·liar els efectes del conflicte bèl·lic d’Ucraïna i d’actualització de determinades mesures adoptades durant la pandèmia. Un text que, segons la líder parlamentària d’En Comú Podem, no ha sigut negociat amb els partits i que mostra grans «carències». Aragonès va respondre sumant un nou greuge a la llista d’«incompliments» de l’administració del PSOE-UP.

«L’escut social sense recursos, sí que és ‘fake», va dir el president utilitzant el terme que la postecosocialista havia fet servir per definir la voluntat negociadora del Govern. I va seguir Aragonès: «En la Conferència de Presidents de la Palma, del 25 de febrer, el president del Govern es va comprometre que l’Estat sufragaria totes les despeses derivades de l’acollida als refugiats ucraïnesos. I no ha pagat ni un sol euro».

Eulàlia Reguant (CUP) va fer servir el seu torn en preguntar sobre el descobriment del presumpte infiltrat de la Policia Nacional en les organitzacions socials i el va unir amb un fil de continuïtat amb el cas ‘Catalangate’ per concloure que l’‘agenda del retrobament’ falla i va sol·licitar a Aragonès que «abandonés el marc del retrobament», és a dir, que cessés en la seva tàctica dialogadora, i reobrís l’agenda independentista.

Va ser llavors quan el republicà va posar distància amb l’agenda de Pedro Sánchez. O va mostrar la seva solidaritat amb els col·lectius socials afectats i va donar la seva paraula que cap nivell del seu Govern ha sigut còmplice d’aquesta activitat policial.

Notícies relacionades

Les intervencions d’Albert Batet (Junts) i de Salvador Illa (PSC) , i fins i tot la del seu partit, via Josep Maria Jové, van servir perquè anés trufant de queixes i mostres d’enuig a propòsit del dèficit inversor i d’execució dels pressupostos.

D’altra banda, l’extrema-dreta, aprofitant que el Sena passa per París, va mirar de barrejar els incidents registrats als voltants de l’estadi de Saint Denis, quan la celebració de la final de la Champions League, amb la realitat social catalana. Aragonès, indignat una vegada més, va declinar entrar en debat «per no blanquejar el feixisme».