Polèmica

El Govern central qualifica d’«aberració» la idea d’Ayuso de revisar els llibres de text

La presidenta madrilenya va afirmar que la seva Conselleria d’Educació farà una revisió de tots els llibres i sol·licitarà la retirada dels que continguin «material sectari»

El Govern central qualifica d’«aberració» la idea d’Ayuso de revisar els llibres de text
1
Es llegeix en minuts

La ministra d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, ha qualificat aquest dimecres d’«aberració en termes polítics» la intenció de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, de revisar els llibres de text per retirar-hi el que la líder popular considera «material sectari».

En declaracions als mitjans abans de participar en la presentació d’una moneda solidària amb Ucraïna, Montero ha assegurat que no pot donar crèdit que una presidenta autonòmica pugui utilitzar «un criteri ideològic o sectari» en l’elecció dels llibres de text a l’entendre que hi ha una cosa que no s’ajusta a l’anàlisi «de la seva pròpia realitat».

«Crec que aquesta informació no ha de ser del tot correcta, perquè seria una aberració en termes polítics; habitualment els llibres que se seleccionen en un centre educatiu o a les escoles són triats per la comunitat educativa amb criteris dels experts», ha remarcat la ministra.

En conseqüència, «no puc pensar que la presidenta de la Comunitat de Madrid estigui elaborant un pla d’adoctrinament, perquè això seria una aberració, si aquesta notícia es confirma».

Notícies relacionades

Ahir, Díaz Ayuso va afirmar que la seva Conselleria d’Educació realitzarà una revisió de tots els llibres de text i sol·licitarà la retirada dels que continguin «material sectari».

En la seva intervenció en un acte de la precampanya andalusa del PP celebrat a Jerez de la Frontera (Cadis), Ayuso va acusar el Ministeri d’Educació d’«adoctrinar» els estudiants a través d’aquests materials escolars.