Coalició ‘in extremis’

Podem acusa IU de voler trencar l’acord a Andalusia

Podem acusa IU de voler trencar l’acord a Andalusia
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

L’acord entre Podem, IU i Més País a Andalusia que tant va costar tirar endavant podria estar al caire del precipici. Després que la coalició es presentés fora de temps i que la Junta Electoral d’Andalusia hagi descartat la petició per reparar l’error, els morats han acusat esquerra Unida de no voler complir el pacte que tots van ratificar durant la nit de divendres passat. En aquest document, assolit a pocs minuts de complir-se el termini, figura els llocs de sortida, així com el repartiment del finançament.

Notícies relacionades

A mitja tarda d’aquest dilluns, quan la Junta Electoral s’ha pronunciat negativament a l’escrit per incloure Podem i Aliança Verda en la coalició, tant els morats com els dirigents d’IU donaven per fet que es buscarien altres formes per fer complir l’acord. No obstant, després d’una reunió mantinguda aquesta tarda, Podem ha denunciat que els seus socis a Unides Podem els han traslladat que no compliran l’acord polític, asseguren fonts pròximes a la direcció del partit de Ione Belarra.

«L’acord polític està aprovat per tots els actors des de divendres. No està en dubte i ha de complir-se íntegrament, existeixen totes les eines legals i administratives necessàries per a això», asseguren fonts de la formació morada. Aquest dilluns, abans de conèixer-se la resolució de la Junta Electoral, la portaveu de Podem, Isa Serra, donava per fet que el pacte, ratificat per les direccions nacionals de tots els partits, es compliria. La portaveu federal d’IU, Sira Rego, també reivindicava que la solució tècnica perquè Podem estigui en la coalició ‘Per Andalusia’ es faria «d’una o altra manera» i que el «substancial» és que hi hagi un acord polític.