«Només tranquil·litza els seus socis»

Feijóo acusa Sánchez de «debilitar l’Estat» amb la gestió del Pegasus

El PP insisteix en els seus retrets al Govern per «posar en risc» la seguretat nacional, «debilitar l’Estat» i pensar només en la manera en què pot acontentar els seus socis independentistes

Feijóo acusa Sánchez de «debilitar l’Estat» amb la gestió del Pegasus
1
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

El PP manté el seu nivell de crítica en la gestió del Govern sobre l’escàndol de l’espionatge a través del Pegasus. Alberto Núñez Feijóo, que ja va posar en dubte el moment elegit per la Moncloa per denunciar la intrusió en el telèfon mòbil del president i en el de la ministra de Defensa (a dos quarts de deu del matí del Dos de Maig, dia festiu a Madrid i a les portes de l’acte institucional que presidia Isabel Díaz Ayuso), ha tornat a insistir aquest matí que Pedro Sánchez «està comprometent la mateixa seguretat nacional» per complir amb els seus socis independentistes.

«El que veiem aquests dies amb la gestió de l’espionatge a través de Pegasus sembla tenir com a únic o principal objectiu tranquil·litzar els seus socis independentistes, en comptes de vetllar per la seguretat nacional», ha assegurat el líder del PP en un fòrum organitzat per ‘El Debate’. El retret més insistent des del primer partit de l’oposició continua sent que el PSOE hagi obert les portes de la comissió de secrets oficials a ERC i Bildu. Demà es constitueix aquesta comissió i tindrà la seva primera reunió a les nou del matí a l’espera de veure si hi ha responsabilitats polítiques i dimissions. 

Totes les mirades se centren en la directora del CNI, Paz Esteban, que compareixerà davant dels portaveus dels grups. Tot el que es parli en la comissió és secret i no pot transcendir als mateixos partits polítics.

Notícies relacionades

En tot cas, Feijóo considera «una perversió del decòrum democràtic que no té cap coartada possible» el canvi del reglament al Congrés impulsat per Meritxell Batet i considera que el PSOE «debilita l’Estat» i sobrepassa «els mínims límits de les seves obligacions institucionals». 

El líder del PP continua acariciant la idea que la legislatura està esgotada, tot i que dona per fet que Sánchez «convocarà eleccions quan més li convingui». «¿Algú sap cap a on va Espanya? Sánchez no té brúixola», ha afirmat Feijóo, que ha acusat el president de «simplement seguir resistint» mentre els seus socis independentistes «sí que tenen brúixola i van continuant el seu camí».