Processats per desobediència

Els membres de la CUP encausats pel desallotjament del Bloc Llavors anuncien que no aniran a declarar

Demanen al Govern que retiri les multes i absolgui els processats

Els membres de la CUP encausats pel desallotjament del Bloc Llavors anuncien que no aniran a declarar

Europa Press

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els encausats per desobediència i coaccions en els incidents ocorreguts durant el desallotjament del Bloc Llavors, alguns d’ells pertanyents a l’organització Endavant, integrada a la CUP, han anunciat aquest dilluns que no aniran a declarar.

Els Mossos d’Esquadra van detenir el mes de febrer quatre activistes pels incidents ocorreguts durant el desallotjament d’un bloc de pisos del barri barceloní del Poble-sec, el maig del 2021, i van ser acusats dels delictes de danys, atemptat a agent de l’autoritat, resistència i desobediència greu i per coaccions.

Posteriorment, van ampliar la causa a 18 persones més –es va arribar a un total de 22 encausats– que han anunciat aquest dimarts, en roda de premsa al Parlament, que no acudiran a les cites judicials.

«Els responsables són els Mossos»

«Avui fem públic que no anirem a declarar als jutjats, i no només això, sinó que fem públic que passem a l’ofensiva i que som nosaltres els que acusem el president de la Generalitat i el Govern central d’obrir una causa política contra totes les treballadores d’aquest país», ha dit l’Axel, un dels encausats pel desallotjament del Bloc Llavors.

En representació d’Alerta Solidària, Eva Pous ha apuntat que «aquestes 18 persones han decidit plantar la justícia espanyola» i «fer front a aquest sistema repressiu», al·legant que «la seva imputació és bàsicament la militància» i que «els responsables són els Mossos d’Esquadra».

Per aquest motiu, la comissió jurídica del Congrés de Vivenda –un conjunt d’entitats i sindicats– ha exigit al Govern que «aturi la repressió, retiri les multes i les causes i absolgui les encausades», així com també «garanteixi el dret a la vivenda de forma efectiva, parant tots els desnonaments».

Precisament aquest dilluns ha transcendit que l’Audiència de Barcelona ha ordenat investigar l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, pels delictes de coaccions i prevaricació, al pressionar suposadament un fons d’inversió –acusat de fons voltor–, Vauras Investments SL, perquè destinés immobles de la seva propietat a lloguer social, sota l’«amenaça» de no concedir-li llicències d’obres.

Notícies relacionades

El març del 2020, la regidora de Vivienda de Barcelona, Lucía Martín, una altra de les querellades, havia anunciat que l’ajuntament sancionaria Vauras Investments, amb sancions que podien arribar fins al mig milió d’euros, després del desnonament del Bloc Llavors, propietat d’aquest fons.

L’ajuntament va concloure que Vauras Investments havia comès sis faltes per cadascuna de les sis famílies del bloc, situat al carrer de Lleida 38, que havien sigut desallotjades i a les quals el fons no havia ofert un lloguer social.