PP gallec

La junta directiva del PP de Galícia convoca el congrés extraordinari per al 21 i 22 de maig

Del conclave sortirà el successor d’Alberto Núñez Feijóo

La junta directiva del PP de Galícia convoca el congrés extraordinari per al 21 i 22 de maig
2
Es llegeix en minuts

La junta directiva del PPdeG s’ha reunit aquest dilluns amb un únic punt en l’ordre del dia: la convocatòria del congrés extraordinari que tindrà lloc el 21 i 22 de maig i del qual sortirà el successor d’Alberto Núñez Feijóo al capdavant del partit, després de deixar les regnes de la formació autonòmica per posar-se al capdavant del PP estatal.

El congrés –la data del qual i cronograma ha anunciat el secretari general, Miguel Tellado, que dirigeix el partit de forma interina, i ha sigut ratificat amb el vot unànime de la junta directiva– se celebrarà al Recinte Feiral de Pontevedra, ciutat d’Alfonso Rueda i en què estava previst que tingués lloc l’últim conclave autonòmic el juliol del 2021, la ubicació del qual es va traslladar a Santiago per la situació de la pandèmia.

Feijóo, president del PP nacional i encara president de la Xunta, ha sigut el protagonista de la reunió. «La fórmula de l’èxit és la unitat», ha advertit aquest dilluns el seu relleu, que serà Rueda després del pacte intern segellat entre tots dos i els quatre presidents provincials.

Els consells de Feijóo pretenen marcar-li el camí a qui va ser la seva mà dreta durant anys. «El lideratge es guanya a partir del congrés mantenint unit el partit», va exposar després d’agrair la unitat interna i que el procés es resolgués de forma «serena».

«Sense la gent que fa un pas a un costat, no hi hauria gent que fa un pas endavant», va indicar després de trufar la seva intervenció d’atacs al Govern central de Pedro Sánchez, al qual va criticar no abaixar impostos, com proposa el seu partit.

Rueda sortirà del congrés extraordinari com a nou líder del PP gallec i, en conseqüència, perquè així ho determinen els Estatuts de la formació, candidat a la Xunta per al 2024. A més, es renovarà la direcció i es veurà si hi ha alguna picada d’ullet del líder de Pontevedra als altres representants del poder territorial.

Notícies relacionades

Prèviament, segons el calendari ratificat per Feijóo, s’haurà saldat el relleu institucional. El d’Os Peares encara ha de dimitir, però una vegada que ho faci, arrencaran els tràmits preceptius i Rueda serà investit com a nou president de la Xunta al Parlament autonòmic en qüestió de dies –-no se superaran les dues setmanes–.

En aquesta conjuntura, els populars gallecs deixaran conclosos els dos processos de forma paral·lela, fet que permetrà complir la màxima de Feijóo de què «al maig, tots als seus llocs». El procés del partit, més lent que l’institucional, es començar a posar en marxa amb la convocatòria del conclave aquest dilluns 18, quan es compleixen 13 anys de la primera presa de possessió de Feijóo com a president gallec l’any 2009.