Exercici de transparència

L’enquesta d’EL PERIÓDICO sobre les eleccions generals després de l’arribada de Feijóo, al complet

  • El diari difon totes les dades del sondeig del Gesop publicat els dies 10 i 11 d’abril

L’enquesta d’EL PERIÓDICO sobre les eleccions generals després de l’arribada de Feijóo, al complet
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En un exercici de transparència, molt valorat per politòlegs, periodistes, militants i ciutadans sensibles a la demoscòpia electoral, EL PERIÓDICO difon de manera habitual des del 2011 les dades completes de totes les seves enquestes. A continuació, fem el mateix amb el sondeig sobre les eleccions generals elaborat pel Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (Gesop) després del congrés del PP que va elegir Alberto Núñez Feijóo com a nou president, i que els mitjans del grup Prensa Ibérica van publicar els dies 10 i 11 d’abril.

Segons aquest estudi, la irrupció del nou líder del PP ha provocat l’enèsim tomb al tauler electoral. Feijóo no només aconsegueix millorar de manera significativa les expectatives electorals dels populars, sinó que podria assolir la majoria absoluta si accepta el suport de l’extrema dreta de Vox. El creixement del PP ha estancat el PSOE, que malgrat el desgast per la gestió de les conseqüències econòmiques de la guerra a Ucraïna, aconsegueix pujar lleugerament. La major part d’aquesta erosió la pateix l’altre soci del Govern: Unides Podem.

L’estrebada de Feijóo, assentat sobretot en la seva imatge de dirigent moderat, el porta a encapçalar tots els rànquings de valoració de líders i preferències com a president del Govern, una cosa que feia molt temps que no aconseguia cap líder del PP en les enquestes del Gesop. En canvi, la majoria dels espanyols suspenen l’actual president, Pedro Sánchez, per la seva gestió de les pujades de preus i només l’aproven per la seva resposta a la invasió russa d’Ucraïna.

Notícies relacionades

Finalment, el sondeig del Gesop també reflecteix que dos de cada tres espanyols rebutgen la decisió de la fiscalia d’arxivar totes les investigacions sobre el rei Joan Carles.

Aquestes són, al complet, les microdades, les microdades variables, la fitxa tècnica i les tabulacions verticals d’aquesta recent enquesta.