Baròmetre del Gesop

Sondeig: Alberto Núñez Feijóo supera Yolanda Díaz i Pedro Sánchez en valoració i preferències

  • Enquesta sobre eleccions generals: l’‘efecte Feijóo’ acosta el PP a un Govern amb Vox

  • Sánchez aprova per la resposta a la guerra però suspèn per la pujada de preus

  • PERFIL MULTIMÈDIA | Alberto Núñez Feijóo: l’home que sabia esperar, per Antón Losada

Sondeig: Alberto Núñez Feijóo supera Yolanda Díaz i Pedro Sánchez en valoració i preferències
1
Es llegeix en minuts
Jose Rico
Jose Rico

Coordinador de les seccions de Política, Internacional i Economia

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Ricard Gràcia
Ricard Gràcia

Infografia

Especialista en Visualització de la informació, dades, mapes, diagrames... Noves narratives

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La fama de moderat que embolcalla Alberto Núñez Feijóo explica la forta sacsejada que ha infligit al tauler polític. En principi, queda un any i mig per a les eleccions generals, però, de moment, el flamant líder del PP encapçala totes les estadístiques de valoració i preferència, segons el Baròmetre Polític d’Espanya del Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (Gesop) per al grup Prensa Ibérica.

El president gallec és l’únic líder que aconsegueix aprovar, amb un 5,2, i supera d’un cop de ploma Sánchez (4,2), i qui tenia fins ara la millor nota per part de l’electorat, la vicepresidenta segona i la futura candidata d’Unides Podem, Yolanda Díaz (4,9). Ens hauríem d’anar molt enrere en les enquestes del Gesop per trobar l’última vegada que un líder del PP era el més ben valorat, i l’última vegada que un dirigent popular aprovava. Fa tot just dos mesos, Casado treia un 3,3 i només tenia més nota que el president de Vox, Santiago Abascal.

En aquests primers compassos de la seva gestió, la tirada de Feijóo s’estén des de la ultradreta fins al centreesquerra, ja que l’aproven com a líder els votants del PP (7,5), els de Ciutadans (6,1), els de Vox (6) i, atenció, els del PSOE (5). També els abstencionistes li posen un 5 justet. I en el cas de l’electorat de Cs, Feijóo treu fins i tot més nota que Inés Arrimadas, que és la única líder que els seus propis votants suspenen (4,9).

Notícies relacionades

El nou cap de files conservador també desbanca Sánchez i Díaz en les preferències com a president. Un de cada quatre espanyols (23,3%) prefereixen a Feijóo a la Moncloa, set punts per sobre de la dirigent morada (16,6%) i del líder socialista (16,4%). Dos de cada 10 votants del PSOE també prefereixen abans Feijóo com a president que Sánchez.

En aquest context, quan falta un any i mig per a les eleccions, el 40,2% dels espanyols creuen que ara mateix les guanyaria el PP, davant el 34,4% que pensa que venceria el PSOE. De nou es produeix un tomb: el febrer, amb Casado, les expectatives dels populars eren 4,5 punts inferiors, i els socialistes els superaven en 3,5 punts.

Fitxa tècnica