Eleccions municipals

La militància d’ERC elegirà l’alcaldable de Barcelona el 27 de maig

Ernest Maragall repetirà una legislatura més si té el suport del partit

  • Els partits comencen a buscar els seus millors candidats per a una carrera llarga per l’alcaldia

La militància d’ERC elegirà l’alcaldable de Barcelona el 27 de maig

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La militància d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) elegirà, el pròxim 27 de maig, el candidat a l’alcaldia de Barcelona, a un any vista de les eleccions municipals.

Recolzament del 10%

La federació de Barcelona d’ERC ha iniciat el procés de primàries per escollir el candidat amb l’aprovació del reglament de la votació i el pròxim 20 d’abril s’obrirà el termini per recollir avals de les persones candidates.

El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, de 79 anys, va manifestar la seva predisposició a repetir una legislatura més si té el suport del partit, de manera que és probable que presenti candidatura, a l’espera de conèixer si hi haurà algun aspirant més.

Els candidats hauran tenir el recolzament del 10% de la militància de Barcelona o l’aval de l’executiva regional.

Campanya interna

Una vegada proclamades les candidatures, el 6 de maig començarà un període de presentació i de campanya interna dels diferents projectes que acabarà el 27 de maig, el dia de la votació.

Notícies relacionades

Únicament hi podran votar els militants de Barcelona d’ERC i de Jovent Republicà de més de 16 anys i el procés culminarà el 28 de maig amb la proclamació del candidat a l’alcaldia de Barcelona.

Amb Ernest Maragall, ERC va guanyar les últimes eleccions municipals, però l’exregidor Manuel Valls va decantar la balança a favor de l’alcaldessa Ada Colau, que va obtenir els mateixos escons amb menys vots i que va poder renovar així un segon mandat.