Pròxim tràmit, dimecres

ERC votarà en contra del pressupost de Barcelona

El líder dels republicans a l’Ajuntament, Ernest Maragall, assegura que el govern de Colau i Collboni «s’ho ha guanyat a pols»

ERC votarà en contra del pressupost de Barcelona

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

ERC ha anunciat aquest dilluns que votarà en contra de la tramitació del pressupost de Barcelona del 2022. Segons ha explicat el líder del grup republicà a l’Ajuntament, Ernest Maragall, dimecres diran ‘no’ a l’aprovació inicial del pressupost, tràmit que es votarà en la Comissió d’Economia del consistori.

Notícies relacionades

«Votarem ‘no’ amb absoluta convicció i responsabilitat», ha dit en una atenció als mitjans de comunicació. Maragall, que ja havia avançat la possibilitat de donar el ‘no’, ha afirmat que el govern de Colau i Collboni «s’ho ha guanyat a pols» pels «incompliments» i el «menyspreu als barris» en els últims dos anys. A més, també ha parlat de «falta d’horitzó». Per això, el republicà creu que cal enviar un missatge explícit de «distància» i «disponibilitat». «Nosaltres estem preparats», ha dit.

Votació al desembre

En cas que l’aprovació inicial superi el tràmit a la Comissió d’Economia d’aquest dimecres –fa falta majoria simple–, l’aprovació definitiva no es votarà fins al plenari del mes de desembre.