Candidatura conjunta amb l’Aragó

Pere Aragonès convocarà dilluns la consulta sobre els Jocs Olímpics d’Hivern del 2030

  • El decret concretarà l’àmbit territorial de la votació, objecte de discrepància entre el Govern i algunes comarques

Pere Aragonès convocarà dilluns la consulta sobre els Jocs Olímpics d’Hivern del 2030

EFE / QUIQUE GARCÍA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, firmarà dilluns vinent el «decret d’impuls de la convocatòria de la consulta» sobre la candidatura per allotjar al Pirineu els Jocs Olímpics d’Hivern del 2030.

Així ho ha revelat l’Oficina del President en un comunicat, després que representants del Govern, de la Generalitat i del Comitè Olímpic Espanyol, reunits a Madrid, hagin validat aquest divendres «la proposta presentada, debatuda i acordada per la Comissió Tècnica» sobre la candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030, «a l’espera que s’hi sumi el govern d’Aragó», al qual han cridat a «mantenir els acords».

Després que Aragonès firmi el decret, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, compareixeran en roda de premsa cap a les 11.00 hores al Palau de la Generalitat per explicar la logística de la consulta sobre la candidatura olímpica.

Notícies relacionades

Amb la firma d’Aragonès, s’aprovarà la iniciativa institucional per convocar una consulta popular no referendària, un decret en el qual només es concretarà l’àmbit territorial de la consulta, que comprendrà com a mínim les comarques de l’Alt Pirineu i l’Aran.

A continuació, Aragonès disposarà d’un termini màxim de 90 dies per firmar un segon decret, en aquest cas per convocar ja formalment la consulta, un decret que haurà de publicar-se entre 30 i 60 dies abans de la celebració d’aquesta i en el qual sí que haurà de constar també la pregunta concreta, el cens i la data.