Polèmica entre Aragó i Catalunya

Catalunya descarta reobrir el debat sobre les seus dels Jocs Olímpics amb Aragó malgrat l’estirabot de Lambán

  • El Govern atribueix el rebuig del president aragonès «als seus interessos electorals»

Catalunya descarta reobrir el debat sobre les seus dels Jocs Olímpics amb Aragó malgrat l’estirabot de Lambán

CAPTURA VÍDEO LA MASELLA

1
Es llegeix en minuts

«La proposta està tancada». Així de contundent s’ha manifestat el Govern aquest dimarts, mitjançant la seva portaveu Patrícia Plaja, després que el president d’Aragó, Javier Lambán, hagi afirmat que la seva comunitat no subscriurà l’acord tècnic assolit la setmana passada i que té el beneplàcit del Comitè Olímpic Espanyol (COE).

«La distribució està acordada en una comissió tècnica en què hi ha el Govern i el COE, però també l’Executiu aragonès, i no es pot reobrir per un estirabot de Lambán», ha explicat Plaja. «Es tracta d’una proposta molt bona per a Catalunya, ja que ens permet allotjar les principals proves d’esquí i l’hoquei gel».

Notícies relacionades

Sobre el que ha dit Lambán, Plaja ha assenyalat que part de les seves reivindicacions (com el capítol de les cerimònies d’obertura i clausura) «no s’han tractat» i que, per tant, les seves declaracions «manquen de sentit i són expressades per motius electorals». Aragó, com la resta de comunitats del règim general, celebra el maig del 2023 els seus comicis regionals.

Lambán també ha anunciat que Aragó farà una nova proposta. Quan han preguntat a Plaja si l’Executiu l’analitzarà, la portaveu ha reiterat que «la distribució està pactada i tancada».