El 15 de maig a Puigcerdà

Convoquen una manifestació contra els Jocs d’hivern Barcelona-Pirineu 2030

Consideren que l’esdeveniment només portarà «pa per avui i fam per demà»

Convoquen una manifestació contra els Jocs d’hivern Barcelona-Pirineu 2030

ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La plataforma Stop Jocs Olímpics ha convocat una manifestació el pròxim 15 de maig a Puigcerdà (Girona) per mostrar el seu rebuig de la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern Pirineu-Barcelona 2030 amb el lema ‘Per un Pirineu Viu, Stop Jocs’.

La manifestació vol aglutinar tot el moviment d’oposició als Jocs Olímpics, «per unir les veus crítiques de tot el territori i més enllà del Pirineu, interpel·lant entitats, col·lectius i persones amb sensibilitat ecologista,» ha informat la plataforma, en un comunicat.

Els convocants han fet una crida a totes les persones «que creuen que la candidatura dels Jocs Olímpics no és la solució als problemes estructurals de les comarques del Pirineu».

«Des de la plataforma defensem que els Jocs Olímpics han de ser la palanca del canvi de model pel Pirineu però també per a la resta del país i que aquest macroesdeveniment només portarà pa per avui i fam per demà», assenyala la plataforma.

Sobre la consulta, que es preveu que durant aquesta setmana convoqui el president de la Generalitat, Pere Aragonés, la plataforma considera que el Govern no pot cridar a votar a la població «sense que es facin públics tots els informes que ha d’incloure el projecte, l’econòmic, el d’impacte ambiental i el pressupost».

Consulta a més comarques

Defensa també que l’àmbit territorial d’aquesta consulta ha d’incloure tots els municipis de les comarques del Solsonès (Lleida), Berguedà (Barcelona i Lleida) i Ripollès (Girona) «podent votar amb igualtat de condicions que en la resta de les sis comarques de l’Alt Pirineu i Aran».

Notícies relacionades

En aquest context, els convocants de la manifestació exigeixen una pregunta clara i concisa i amb resposta binària i fa una proposta: «¿Vols que el Pirineu aculli uns Jocs Olímpics d’hivern?».

La plataforma ha assenyalat que des del 2010 s’estan destinant recursos públics a aquesta candidatura, «que no és més que una menjadora de sous, dietes i informes de càrrecs i empreses que viuen precisament d’això».