Conclave a les files populars

¿Quan és el congrés del PP del 2022? Dates i lloc

  • Alberto Núñez Feijóo assumirà el lideratge del partit després de la defenestració de Pablo Casado arran del suposat espionatge a Isabel Díaz Ayuso

  • El PP i Vox, vasos comunicants

¿Quan és el congrés del PP del 2022? Dates i lloc
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Partit Popular encara el seu 20è congrés nacional per solemnitzar el relleu al capdavant del partit després de la crisi que va desembocar en la caiguda de Pablo Casado i l’elecció com a successor de l’actual president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo. La formació ha dissenyat un congrés de «reinici» que inclourà un homenatge a la seva refundació del 1990, quan José María Aznar va agafar les regnes del partit, que estaven en mans de Manuel Fraga.

«Celebrem aquest congrés a la mateixa ciutat, al mateix lloc i el mateix dia que el 1990 es va refundar el partit, i hi haurà un homenatge a aquella refundació», va afirmar dilluns el president del comitè organitzador del congrés, Esteban González Pons. La mateixa ciutat és Sevilla, el mateix lloc és el Palau de Congressos i Exposicions (Fibes) i el mateix dia són l’1 i 2 d’abril, tot i que el diumenge 3 també hi haurà una activitat vinculada a la nova etapa a les files populars.

Programa del congrés

El congrés, que porta per lema ‘Ho farem bé’, arrencarà divendres a les 11.00 hores amb l’informe del president del comitè organitzador i, després de l’elecció de la taula i l’aprovació del reglament, prendrà la paraula la presidenta de Noves Generacions, Beatriz Fanjul. Després, poc abans del migdia, començaran les intervencions de tots els presidents regionals del PP.

A les 16.00 hores, està previst que l’actual coordinadora general i portaveu del grup popular, Cuca Gamarra, presenti l’informe de gestió del comitè executiu sortint —a causa de la dimissió de Teodoro García Egea— i poc després pujarà a la tribuna la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola.

A partir de les 16.30 hores d’aquest divendres, prendran la paraula en el congrés els presidents autonòmics del PP en una taula moderada per Alberto Núñez Feijóo: Juanma Moreno (Andalusia), Juan Jesús Vivas (Ceuta), Fernando López Miras (Múrcia), Alfonso Fernández Mañueco (Castella i Lleó) i Isabel Díaz Ayuso (Comunitat de Madrid).

La mateixa tarda, i després de l’homenatge a la seva refundació a Sevilla del 1990, prendrà la paraula José María Aznar i poc després ho farà Mariano Rajoy. A les 18.30 hores, s’ha fixat el discurs de Pablo Casado com a president sortint i a les 19.00 hores pujarà a l’escenari Feijóo per presentar la seva candidatura; en aquest moment, es coneixeran els 35 membres del comitè executiu i els 30 de la junta directiva nacional.

Les votacions seran dissabte

A diferència d’altres congressos, les votacions no es produiran fins a l’endemà, dissabte a les 9.00 hores. Aquell matí també hi haurà un homenatge a les víctimes del terrorisme i després prendran la paraula els tres portaveus parlamentaris del partit, Cuca Gamarra (Congrés), Javier Maroto (Senat) i Dolors Montserrat (Brussel·les).

També pujaran a la tribuna després el president del grup del PP Europeu, Manfred Weber, i el vicepresident de la Comissió Europea, Margaritis Schinas. El president de la Junta d’Andalusia, que exerceix d’amfitrió, tindrà una intervenció dissabte poc abans del migdia.

Notícies relacionades

Després de la lectura dels resultats i la proclamació del nou president, pujarà a l’escenari Alberto Núñez Feijóo per donar compte del seu full de ruta en la nova etapa que obre al capdavant del PP.

Diumenge, primera executiva

El diumenge 3 d’abril s’ha convocat la primera reunió del nou comitè executiu nacional i s’espera que reveli alguns noms del seu nou equip, entre ells, el secretari general, que ha de sortir d’aquesta llista del comitè executiu de divendres.