Després de les acusacions de Rufián

Puigdemont defensa la seva acció internacional i nega haver-se reunit amb dirigents del Kremlin

«Seria molt difícil explicar que vols la independència però esperes que el reconeixement caigui per generació espontània», assegura l’expresident

Puigdemont defensa la seva acció internacional i nega haver-se reunit amb dirigents del Kremlin

ACN / MARTA VIDAL

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’expresident de la Generalitat i eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, ha defensat la seva acció internacional per donar a conèixer la situació política i econòmica a Catalunya i ha negat haver-se reunit «amb cap dirigent, exdirigent o persona representant de la Federació Russa».

Ho ha dit en un article a ‘La Vanguardia’ recollit per Europa Press, després que aquest dimarts el portaveu d’ERC en el Congrés, Gabriel Rufián, acusés Puigdemont i el seu entorn d’haver-se reunit amb persones vinculades al Govern de Vladímir Putin creient-se «James Bond, cosa que va provocar una nova crisi entre els socis del Govern.

Puigdemont ha assegurat que en cap de les seves reunions amb dirigents i representants de governs de tot el món, en les seves paraules, s’ha abordat l’escenari del reconeixement d’una hipotètica Catalunya independent, tot i que ha matisat que aquest és un dels seus objectius «per culminar el procés d’independència».

«Pura fantasia»

Notícies relacionades

«Seria molt difícil explicar que vols la independència però esperes que el reconeixement caigui per generació espontània. No obstant, en tots els casos el meu objectiu era i és ampliar el coneixement internacional de la realitat del conflicte», ha afegit.

Puigdemont ha assegurat que tot el que «surti d’aquest esquema és pura fantasia i especulació» contra el moviment independentista, i ha afirmat que el catalanisme sempre ha estat compromès amb la llibertat.