Polèmica entre socis

Rufián matisa la seva «vehemència» contra Junts, però manté la crítica als contactes amb el Kremlin

  • El portaveu republicà assegura que l’independentisme té un compromís amb «la democràcia i els drets humans»

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La polèmica que va arribar al Govern des de Rússia, i poc amor, es manté viva en el que ja és el segon dia d’hostilitats entre els socis de l’Executiu. D’una banda, Junts manté la seva exigència a ERC que prengui mesures disciplinàries contra Gabriel Rufián per les declaracions de dilluns i, els republicans, exercint de Doctor No, fan cas omís a la petició postconvergent. A tot això, el mateix Rufián va reaparèixer en escena per matisar la «vehemència» utilitzada en la seva intervenció de 24 hores abans, en què va joguinejar amb la figura de James Bond i va criticar que Junts es reunís amb «sàtrapes», però va mantenir ben viu l’esperit de la seva intervenció. A saber, màxim rebuig d’ERC als contactes amb el Kremlin, per creença pròpia i per estratègia independentista davant l’opinió pública democràtica internacional.

Notícies relacionades

«Em sap greu –va dir als mitjans públics de la Generalitat– si les meves paraules van contribuir a desenfocar el que en veritat és important». Aquesta és tota l’autoesmena que Rufián es fa, i ha assegurat que l’objectiu, segons el republicà i el seu partit, és deixar palès que l’únic referent possible són les democràcies occidentals, perquè l’independentisme sempre ha tingut i tindrà un compromís indiscutible amb la democràcia i els drets humans». Uns requisits que, òbviament, descarten a la Rússia de Vladímir Putin.

No cal dir que el seu partit no té cap intenció d’amonestar-lo. Tots els portaveus del partit consultats van assenyalar, a títol personal, que no veien motiu per a la targeta groga. La vermella que demanava Junts dilluns queda, per descomptat, en una altra galàxia. Alhora, tanmateix, i potser per ser innecessari, cap d’aquestes fonts es va voler erigir com a font oficial del partit.